Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

standartní

27. 03. 2006
0
1
2745
noha na noze
proplý nárt až v kolenu
tančím! (tak stroze)

1 názor

Rimmer
11. 07. 2008
Dát tip
Pořád jsem v tom hledal tu standartu. Myslel jsem, že si někdo třeba stožárem propíchl nohu.

Freeform maybe, klasický haiku sem už nějaký taky publikoval:)...Někdo mi odkaz jak vypadá totiž poslal až později:D...

Bardem
28. 04. 2006
Dát tip
nejde to špatným směrem, ale imho nehaiku

Čumák
03. 04. 2006
Dát tip
možný je všechno. i tančící meloun :o) jécheeecheche

Nee:), tančím na parketu, fakt:).

Čumák
03. 04. 2006
Dát tip
tak malá básnička a jak velký vyvolala emociónes! seš jako fakt taneční mistr?? tančíš lidem po nervech? :o))))) (a fakt se tam píše d) HÁHÁÁÁÁ

Ale jo, já sem to tak napsal, protože se mi standardní nelíbí a nikdy sem to tak nepsal, ale pravidla sem nečetl a opravdu nevím, jestli sou oba tvary povolený, nebo ne. Myslel sem, že povolený to je, proto sem tě upozornil, ale když si to pak tak rozebral, tak bych ti klidně věřil, že to povolený není. Jazyk se vyvíjí a co povolený není teď, možná brzo bude, na mě standardní při čtení "standartní" působí archaicky. Když chceš celou anabázi toho, jak sem k tomu přišel. Ale vážně mi to přijde jako blbost. A "asi si to nepochopil" není narážka na inteligenci, to je spíš "si blbeček":)). Takže no flame.

ch_34
28. 03. 2006
Dát tip
hahaha.. s překlepama je sranda

ch_34
28. 03. 2006
Dát tip
budiš... ale ... mohl by jsi zkusit pochopit, že moje upozornění nebylo podrážděné, ale přátelské spíš a vymýšlet si můžeš, co chceš ale nevymýšlej si, že's to tak napsal, protože's to tak špatně chtěl napsat naschvál v podstatě je mi naprosto ukradený, co si píšeš, je mi to úplně jedno, co jiného by mi to také mělo být bohužel, byl jsi to ty, který se první spletl (reakce z: 28.03.2006 08:17:11); cituji: "...se tak píšou" takže, a teď si uvědom, jak si to odporuje s tím, co's napsal později, bych byl opravdu rád, kdyby si's nevymýšlel nějaké zpětné sebeobhajobys tím, jak jsi svobodnej, protože to s tímhle nemá co dělat zdvořile jsem tě upozornil na chybku (a mohl se's kliďánko vysrat na to, že jsem ti něco napsal), a tys projevil tu drzost, že, aniž by si's to někde ověřil, jsi osočil ze špatné znalosti českého pravopisu (a samozřejmě si's neodpustil narážku na mou, zřejmě pochybnou, inteligenci)
takže se ti opravdu omlouvám za projev dobré vůle mluvíš-li o nějakém komplexu, přemýšlej nad tím, co asi mají v hlavě lidé trpící paranoidní představou, že na ně pořád někdo štěká a rozhodně s nimi nesouhlasí... jéje, to je něco jako puberta
a když už si's tedy nemohl odpustit to analysování... začalo mě to bavit... neslyšel jsi takovou větu: "jazyk je matkou poesie a básník je jejím otcem"? a dále: "úroveň jazyka odpovídá úrovni lidské kultury a lidského poznání, a to jak v oblasti kolektivní, tak v oblasti individuální"? Obě tyto věty jsou obrovským zjednodušením, ale obě mluví o schopnosti používat jazyk funkčně v adekvátních situacích. A jistě... lidská svoboda! Nikdo, natož já, ti vničem nebrání. A nyní se vracím na začátek: je to trapné.

Eileen
28. 03. 2006
Dát tip
tak jo

Tak za předpokladu, že si můžu sám zvolit, jakým jazykem píšu, jak formálně, můžu si slova vymýšlet, tak si klidně můžu i použít standartní, když se mi to víc líbí, stejně jako poezyje. Čas bude pořád o hodinu posunutej a odpolední trolejbusy stejně narvaný, nemůžu si pomoct:)).

Eileen
28. 03. 2006
Dát tip
poezie je čeština --

A mimochodem:), první pravidlo jak poznat čůráka na internetových diskuzích, co se neumí vůči druhejm provevovat dost obratně, je to, že opravuje pravopis druhejm:). Tzv. češtinářskej komplex;). Něco si o tom nastuduj:)).

podívej, jestli tě něco prudí, tak si to vylívej na někom jiným, mně sou tvoje podrážděný reakce naprosto ukradený:)..."standartní tance" se mi líbí víc bez ohledu na tvůj názor a pokud to je hrubka, tak se svět nezboří:))

ch_34
28. 03. 2006
Dát tip
"standardní" se v žádném případě nepíše tak, jak jsi uvedl "standartní" působí příznakově, a je to docela trapné jediný tvar s "t" je pro slovo "standarta", a to má docela jiný význam a už vůbec bych se, být tebou, nepouštěl do klasifikace mého chápání kdyby se's místo toho podíval do Pravidel českého pravopisu, mohl si's to opravit, poděkovat a nevypadat jako blbeček (kterej důvěřuje tomu, co kde vidí)

nemám, standartní tance se tak píšou, proto si to asi nepochopil ...

ch_34
27. 03. 2006
Dát tip
budiž... tohle jsem nikdy nepochopil hele, máš hrubku v názvu

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru