Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

O šelmě ze Starého města

01. 04. 2006
0
0
458
Autor
iqfree

Moderní legenda založená na skutečných lidech. Věnováno Šárce, mému jaru, létu, podzimu i zimě.

Tajemná K. - nebezpečná šelma ze židovského města a pokušitelka zbožného Bukise

Tajemnou K. můžete potkat na Starým městě, kousek od ostře střeženého rabinátu. V noci tam vysedává ve stínu hřbitovní zdi a čeká na svého Bukise, až se objeví a vezme ji na půdu Staronové synagogy. Bukis je zbožný člověk a tak ji každý den pomocí moderního internetu seznamuje s úskalími života vezdejšího a ona mu za odměnu posílá své hambaté obrázky.
Až se jednou potkají, a půjdou na tajemnou a starobylou půdu synagogy, kde je prý vědecky dokázáno, že tam žádný Golem není, tak tam nebudou hledat vědecky popřeného Golema či jeho vědecky popřené ostatky, ale Bukis ji tam ukáže makro v mikru a naopak, a to samozřejmě hned několikrát, aby si to lépe pamatovala. Země se zatřese, svatá Tora spadne na zem až to probudí starého Kohna, co zrovinka(přísahám..) usnul při Žalmu 23...
A zatímco se bude strop synagogy natřásat v neomylném rytmu, pozhasínají všechny svíce, a starej Kohn se bude strašně bát, že přišel Spasitel, samozřejmě konečně... A bude se modlit a říkat.:“Já to věděl Pane, že jsi, jen ten obchod musel nějak přežít, dyť to ví sám nejlíp...“
A tam se uskuteční nakonec to veliké Dílo, Kohn neuslyší Hlas Boží, ale něco úplně jiného a pražský rabín z jů es ej bude moudře pokyvovat hlavou, jak mu krásně kvete obec a že by se sem mohli i z Jeruzaléma přijet podívat, jak se to má dělat.
Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru