Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nic než prach

05. 04. 2006
2
1
1761
Autor
Ian Storm

Aneb kam mě zavedla filozofie...

Prach jsi a v prach se obrátíš.

Přesýpacími hodinami času

protékáš,

dokud máš sílu obracet jimi.

Sfoukne tě vítr,

spláchne déšť,

rozpálí Slunce paprsky svými,

přec pořád tu budeš,

nikdy nezmizíš.

Zase se zrodíš,

abys mohl zemřít

a zase zemřeš, aby další mohl žít.

Prach jsi a v prach se obrátíš.


1 názor

Je to skvělé!!! Jenom takový malý typ: možná bych první verš "Prach jsi a v prach se obrátíš", který je i na konci, ušetřila jen pro ten konec, díky kterému to tak krásně vygraduje. já osobně bych báseň začala přímo "Přesýpacími hodinami času.." a pointu schovala až na konec. jinak moc povené! :)

martinez
20. 06. 2006
Dát tip
já hodiny podobného tvaru měla... Prach jsi a v prach se obrátíš. Přesýpacími hodinami času protékáš, dokud máš sílu obracet jimi. mám ráda miniatury - možná jako mini by to bylo lepší...

Čumák
05. 04. 2006
Dát tip
doooobry. ještě by to chtělo dát do tvaru přesýpacích hodin :O)

a2a2a
05. 04. 2006
Dát tip
Chválím rytmus, určitou střídmost textu, který svědčí o citu pro to, že se lze spoléhat na obsah a nenahrazovat ho popisnými či nadbytečnými metaforami. Za nedostatek považuji,že téma, které bylo již vícekrát zpracované, nijak nově nepojímáš a to jak co do obsahu, tak i ve výrazech. Osobně si myslím sám za sebe, že básním nesluší příliš káravost, ačkoliv sám se jí neumím občas vyhnout.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru