Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Matahari letí nad Kalahari..........ideální ráno

07. 04. 2006
0
0
1468
Autor
emeke

Pro všechny příchozí zajímá mě váš názor. Ať je jakýkoliv. Když budete mít náladu napište svoje ranní rituály..nejlepší i nejhorší rána..třeba jen pro pocit, že v tom absurdnu nejsem sama:)

Typické ráno X ideální ráno

je mezi tím rozdíl tak markantní nebo je to jen o momentálním pocitu? Je každodenní rutina ubíjející nebo jediná jistota v chaosu co světu vládne?

Běžet ráno se psem k řece. Křičet cestou nahlas song co vám hraje v hlavě a pak se z ničeho nic zastavit. Vytáhnout poslednít cigaretu. Připálit si reklamníma zápalkama. Potáhnout. Pomalu vyfouknout kouř směrem k Jeruzalému. Pochválit psa. Klidně jít podél řeky a těšit se z toho jak vám mrznou ruce..Jak přestože je jaro na trávě je jinovatka. V ruce držet knížku filozofie a vědět, že ji neotevřete. Neboť s názorem že filozofie se nemá učit, ale tvořit je to zbytečné..Strachovat se zbytečnostmi. Cigareta pomalu dohoří. Opět se rozběhnout a začít si zpívat....

Je to bláznovství?Jde to opravdu prožít jen tak? Jen tak se všedního pátečního rána probudit a chovat se...Jak podle vás?Otázka absurdnosti je nasnadě..Nebo tak vypadá štěstí?

Co říkáte.


emeke
30. 05. 2006
Dát tip
mas fakt hektickej den vdaka ¨za ranni prispevej:)

clovrdik
30. 04. 2006
Dát tip
v šest začne zvonit budík v telefonu, snažím se ho nahmátnout a típnout hned, abych nevzbudil rodinu, pak potřebné hláška typu "kurva fix, to se mi zase dneska nechce", beru věci z věšáku, zavřu dveře do ložnice, v obýváku je položím na gauč, podrbu psa, letím na záchod, kde zalistuju časopisem, pak rychle něco sníst, zuby, oblíknu se, jdu venčit psa a doufám, že nepotkám žádnýho pejskaře, který by na mě chtěl bavit, protože nemám rád, když mě někdo vytrhne z ranního přemejšlení o následným dnu (vždycky někoho takovýho potkám a vždycky mě to sere), pak rychle domů, vezmu batůžek, zkontroluju čas (je právě 6:40, dobrej čas) a razím do práce, ještě že to nemám daleko ...

chaImin
30. 04. 2006
Dát tip
típnu budíka, otočím pohled za okno a zaplesám: "do piče" ...

kramny
11. 04. 2006
Dát tip
to si asi poslouchal Mňágu ne?

StvN
10. 04. 2006
Dát tip
MeTB myslim chtěl říct, že si v dnešní době lidé dopředu rozmýšlí, co mají udělat, aby to v očích druhých nějak vypadalo.

MeTB
08. 04. 2006
Dát tip
Můj pocit je, že spousta lidí plánuje, jak se zachovají svobodně a bláznivě, a stejně to neudělají. To je jako tenhle text nahoře. Proč o tom psát? Má to něco společného s chlubením se? Když máš pocit, že by něco mělo být uděláno, udělej to. A je to. Bez keců okolo. Protože je super běžet po stráni, ale není super dělat to proto, abych o tom mohl říct ostatním.

Stanger
07. 04. 2006
Dát tip
ja osobne si rana moc neuzivam,rano vstanu v pul osmi a mam pul hodiny na to,abych se oblik,pripravil si tasku a dosel do skoly. Behem tak kratky chvile si kolikrat ani neuvedomuju, ze sem vubec vstal,mozek mi totiz nabiha kolem desaty hodiny. O vikendech vstavam kolem obeda a obycejne s bolehlavem,jako pamatkou na minulou noc,takze to se taky mezi rana pocitat neda:) Ale na druhou stranu tech par probuzeni behem roku,kdyz procitnu kolem devaty a vim,ze nemusim celej den nic delat,ze nemusim vylejzat z postele,ty rana si uzivam ze vseho nejvic...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru