Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

NENÍ O SNĚHU

08. 03. 2001
0
0
1182
Autor
Folino

Běžím po zasněžených stráních a zanechávám za sebou jen rozházené stopy ve tmě Utíkám před minulou vánicí ve svém nitru do dálek neskutečných Všude bílé nekonečno a jen pár necelých stop jednou pomalu roztaje Mrznou tváře rozpálené touhou do běla Z dechu padají tříště ledu bodající do všeho měkkého Obloha si odstrouhává své svatební šaty Běžím po zasněžených stráních a zanechávám za sebou jen oznámení o jaře vytouženém
kachnička
14. 03. 2001
Dát tip
:o)))

Vyjan
08. 03. 2001
Dát tip
Po stránce obsahu nemám námitek. Ale určitě bys měl ještě zapracovat na tvaru básně. Probrat a vyškrtat zbytečná slova, na tvém místě bych asi vyhodil naprosto samoúčelné a násilné postpozice přívlastků (do dálek neskutečných, o jaře vytouženém). Tříště ledu - nebylo by lepší tříšť? Množství se nezmenší a je to údernější (jako šíp). Další výhrady už si nechám pro sebe, ale zkus na tom ještě popracovat. Mohla by z toho být i pěkná básnička. Jo, ještě bych změnil název. Proč čtenáři napovídat? Chytrý se dovtípí, blbci stejně nepomůžeš.:) Obloha, která si odstrouhává šaty - to je pěkné.

soale
08. 03. 2001
Dát tip
viz Vyjan ... me tam desi "bile nekonecno" ...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru