Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Voněla´s černým deštěm

Výběr: sidonia
10. 04. 2006
10
2
2355
Autor
Micro

Zavři oči

pošeptám ti

tmu

a až uslyšíš

růže

černé jako

déšť

budu stát u dveří

a očima klepat

na zavřené dny

 

vzpomínáš

šli jsme parkem

a město bylo jedno

velké jablko

 

otevíral jsem smutky

řečmi o zítřcích

a zítřky nás mezitím

uspávaly – šeptaly

barvou tvého dechu

 

a bezvýznamní se stali

součástí sluncí

plynoucích mezi prsty

 

stromy ztrácely úsměvy

a do podzimů se ukrývaly zimy

 

točili jsme se s nimi

a přestali jsme vnímat

zahrady plné květů

proměnily se v trny

 

a pak přišla noc

-aspoň se tak tvářila

ale voněla po svítání-

 

pro někoho dalšího

 

a dávno spadané listy

rozvál vítr-

 


2 názory

Micro
23. 12. 2006
Dát tip
Dík...:)

sidonia
23. 12. 2006
Dát tip
kurziva plus viz automobil desne moc jo jo jo

Micro
05. 05. 2006
Dát tip
:)

Micro
11. 04. 2006
Dát tip
Všem třem děkuju :)

(závorka)
11. 04. 2006
Dát tip
jo, ale jo (líbí) T

Print
11. 04. 2006
Dát tip
Jednoznačně skvělé*

Micro
10. 04. 2006
Dát tip
Díky :)

vesuvanka
10. 04. 2006
Dát tip
krásné obrazy, zaujala mě moc ... TIP

Micro
10. 04. 2006
Dát tip
Taky 'kuju :)

K_Anče
10. 04. 2006
Dát tip
a tak to má bejt

Micro
10. 04. 2006
Dát tip
Dík :)

Fouckault
10. 04. 2006
Dát tip
*

Micro
10. 04. 2006
Dát tip
To s těmi autory byl vtip, sakra, mě nikdo nechápu, před chvílí se na mě naštval papouch, teďs mě nepochopil ty :)... No potvrdit svůj názor co se týče básně vidím jediným možným směrem - že ti ji interpretuji tak, jak jsem to myslel. Obecně vzato pak můžeš posoudit, jestli jsem to provedl z mého pohledu dobře, nebo ne. Budeš vědět, co se tam mělo skrývat a můžeš posoudit prostředky, kterými jsem to provedl... Ale těžko si budu obhajovat báseň oproti tvýmu názoru, když tohle neudělám - a dělat to nechci, protože tohle v zásadě odmítám - jde o to, jak na tebe zapůsobila, na tebe moc dobře ne, já to beru, jsem za to rád, víc názorů (a rozporuplných) uvítám. Ale nemůžu ti to vyvracet a nebo se tě snažit přetáhnout na svou stranu, tady to dost dobře nejde :).

jaza
10. 04. 2006
Dát tip
Takhle přesně sem to taky napsal-- nebudu interpretovat, ani vysvětlovat můj názor byl přímý--tahle báseň je velice kvalitní.. o žádný nepřátelství, ba snad o neoblíbené autory tu nemůže být ani zmínky, spíš bych tě řadil k tomu vyššímu průměru tady... Vyvracet kritiky je snadné, o to je těžší obhájit si názor-- když má každej svojí hlavu a svoje veršíčky.- jen sem tak nějak nastínil, jak by se to líbilo mně-- nechtěl sem tě vyzvat ke změně)) Zase si přečtu)) čus

Micro
10. 04. 2006
Dát tip
Počkej, já nepišu proto, aby se ti to líbilo, naopak, mám mnohem vyšší cíle, chci tě tak znechutit, až si mě hodíš do neoblíbených autorů :)... teď vážně: píšeš "průhledný metafory", kdybych ti teď řekl, ať mi napíšeš, co podle tebe symbolizují nebo co jsem tím myslel (nedej bože bych tě požádal o interpretaci), vsadím se, že se netrefíš ani v nejmenším. O tom to je - o individuálním pohledu, tobě to přijde průhledný, ale to jen proto, že s nimi máš takovou zkušenost - a třeba nejseš schopnej představit si pod tím něco jinýho v rámci pospojování s entitami, které se tady vyskytují... (jasně, třeba je to jen moje chyba - rozhodně si za tim nestojim životem, naopak). Teda jen spekuluju... Jinak jsem napsal, že nechci kritiku (jasně že to, cos napsal, neni kritika, ale rozhodně tam jsou určitý náznaky...), tu si cpěte někomu cílevědomějšímu :), já si píšu jen tak pro radost(poezii) - nemám potřebu analyzovat chyby a zlepšovat se v rámci obecně platných mínění o poezii. (Nebo spíš toho, co pseudoznalci z P. považují za kvalitní - tohle ber dost obecně, nemyslim ani nikoho konkrétního, ani to nemyslím nijak útočně.) Díky za návštěvu, jsem za ni rád :)

jaza
10. 04. 2006
Dát tip
zas jako moc nelíbí, teda když to srovnám s dnešní konkurencí... sou tam dobré věci trochu to ořezej od těch průhlednejch metafor(což je jenom sugestivní názor, páč si potrpím na pořádné hlavolamy, ostatním to může přijít příjemné)-- jinak kdyby si to postavil na formě a pak přišla noc -aspoň se tak tvářila ale voněla po svítání- tak by si to u mě vyhrál)) tak sem si zažvanil)))

Micro
10. 04. 2006
Dát tip
Dík :) (co se týče pointy, není to vlastně pointa, bylo to psaný s jistým záměrem - celá ta báseň - a měla něco symbolizovat nebo mapovat - nebudu rozvádět -, ale pochybuju, že ten někdo odkryje - ovšem to ani po čtenáři nemůžu požadovat...)

eleja
10. 04. 2006
Dát tip
je moc hezka, jsou tam zajimave obrazy ... jedine pripominky: nelibi se mi prvich 7 radku (v kontextu zbytku mi prijdou klisovite) a cekala jsem ostrejsi pointu. ale pekne to je ;-)

Micro
10. 04. 2006
Dát tip
Tak to je skvělý, každej svůj vlastní jazyk nemá, buď ráda :) Dík :)

Nicollette
10. 04. 2006
Dát tip
hou hou ty dyn tum (já ode dneška taklenc mluvim prej :-)) *

Micro
10. 04. 2006
Dát tip
Chápu, jaks to myslela :) díky za návštěvu...

kassiope
10. 04. 2006
Dát tip
Já tím nemyslím, že je špatná. Jen pro mě není nijak břeskná, či že by mi něco dala (pocit, myšlenku..) jen mnou nějak prošla. Moc se mi ale líbí druhá sločka..

Micro
10. 04. 2006
Dát tip
To jsem rád... Děkuji :)

šeptala
10. 04. 2006
Dát tip
myslím, že je nádherná a má moc krásný název asi ti rozumím

Micro
10. 04. 2006
Dát tip
No na tomhle se asi neshodnem, možná je to o tom, jak to kdo vnímá a přečte...

kassiope
10. 04. 2006
Dát tip
Je to takové nedomyšlené nebo nedopsané... není v ní snad nic, co by mi vadilo, ale ani vyloženě naopak...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru