Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Neopětovaná

10. 04. 2006
4
0
1384
Autor
Salmar

Hodně lidí to nechápe. Hodně lidí pochopí jenom to "já miluji ji, ona nemiluje mne". Je těžké rozpoznat, jak jsou myšleny fráze/přirovnání o kapkách deště ve vlasech a podobné. Důležité ale ve skutečnosti je jenom to "já miluji ji, ona nemiluje mne a nikdy se nedozví, co k ní cítím. Protože... prostě ji to nemohu říct."

Slunce je schováno za velkou oponou černého mraku. Na chodník pomalu dopadají velké kapky deště a tvoří louže. Všechno je šedivě tmavé a jsem snad jediný, kdo se prochází podvečerním městem. Zima, déšť, melancholie a bolest jsou mými průvodci touto procházkou. Kapky se mi táhnou po vlasech, jako když se pár slz kutálí po tváři. Nechtějí spadnou, chviličku se drží na konci pramene, ale neodolají větší síle, zařazují se do okolního proudu a jako všechny ostatní kapky dopadnou bez povšimnutí na zem. Nejsou žádnou vyjímkou, nejsou ničím. Jsou pouze součástí společenství. Musí jim být strašně… Co krok, to bolest. Jako kdyby do vás někdo zabodl kus špičatého dřeva - přímo do srdce. Ulomené třísky nejdou vytáhnout a zarývají se tím hlouběji, čím víc je chcete vytáhnout.

Miluju déšť, ale ten dnešní přináší jenom smutek a nic víc. Žádnou radost, žádné štěstí. Život se dokáže chovat jako pěkná mrcha, když se mu zrovna nelíbíte. Ke mně nastavuje záda už přes čtvrt roku. Den co den se v mých očích odráží lesk, který není směřován. A mraky vyjdou a kapky spadnou… slunce zhasne a láska zmizí… láska je slepá…

Stereotypitu je možné vidět v otázce „proč?“. Proč se lidé musí zamilovat do někoho, od koho se city nevrátí zpět? Nic nenadělám… Nic nezmůžu… Každý krok z toho prokletého místa neopětovanosti je smrtící… každým krokem se dostanu ještě do větší propasti. Můžu jenom čekat… čekat, až se propast, ve které stojím dá do pohybu a poroste. Poroste až do nebe, až nad všechny ty mraky. Potom velké kapky nikam už nedopadnou. Moje vlasy nebudou muset snášet tu bolest nezachycení a vydání do bezvýznamnosti… černá se stane růžovou a ta už mě neopustí… bláhová růžová… jak bláhová.
Salmar
11. 04. 2006
Dát tip
jenyk: úvaha to bude do pěti minut, předělám. Díky. Jenom tak okolo: ne vždy něco dělat můžeš. Tady nejsem v kruhu, ale ve středu kružnice. Každej krok mimo střed tě zavede do špatných míst. Jednou možná poznáš, jak je to myšleno. Stereotypita... asi když je něco stereotypní (?)

Salmar
11. 04. 2006
Dát tip
Hrbol: Jak dokonalá rada. Čumák: Já vím. Navah: S těma kapkama s tebou nesouhlasím. Je to přejaté na mě a na tu dívku. V přirovnání o kapkách ve vlasech - Jedna jediná kapka na prameni vlasů je pro mě něčím více, když se tam udrží. Neni jako všechny ostatní a já ji mohu věnovat pozornost (v tomto případě jsem ve skutečnosti já tou kapkou aosoba s mokrými vlsami ta dívka). Ale potom ta kapka padá k zemi - bez zájmu, bez vyvýšení. Je sama a přec v celém společenství... Ale je sama pro osobu, která si ji nevšímá, pro kterou je jenom dalším mokrých chuchvalcem.

Narvah
11. 04. 2006
Dát tip
ten pocit zmaru je z toho cítit, ale když se zamýšlím nad těmi kapkami, tak těm je to jistě naprosto jedno, necítí se strašně - to ty se projikuješ do nich, stejně tak je to s pojetím života, který nastavuje záda..

Čumák
11. 04. 2006
Dát tip
Salmar, tys mi dal. ach jo. jestli je to osobni, vez, nejsi sam. cumak je na tom stejne. *

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru