Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Sedět a moknout

13. 04. 2006
3
0
1297
Autor
froxx

..jen sedět venku a moknout. a proč ne? proč se na vás lidé dívají jako na blázna? a proč se lidé s opovržením dívají na žebráky? a prostitutky? a feťáky? jsou to stejní lidé jako ti lidé, kteří opovrhují. je to absurdní. k zasmání. nesměju se.

dneska jsem šla po václavském náměstí. s kamarádem, který tam bydlí. na tramvajové zastávce se zastavil a řekl  "hele, ta na levo je šlapka".

co byste si o tom proboha pomysleli? podivili byste se, kdyby vám náhle kamarád řekl, že pán stojící vedle vás prodává v sámošce? ne. asi ne, viďtě. tak proč se proboha společnost dívá na někoho jinak?! je to hloupé. hloupé a dětinské. nelíbí se mi to. taky to dělám. sakra. měla bych se stydět. stydím se.

pohybuji se dnes na horní hranici deprese. seděla jsem venku a mokla. prostě mokla. padaly kapky deště a já je nechala dopadnout na svou tvář. mokrý kyselý déšť. pražský déšť. a pražští lidé plní předsudků. sakra. jsem pražák.

není nakonec nejlepší prostě sedět a moknout?

 


froxx
15. 04. 2006
Dát tip
vzdálený hlas.. vím, co myslíš..;)

Jakubisko
14. 04. 2006
Dát tip
Jojo, máš pravdu... jenže když budeš sedět a moknout, okolo půjde někdo a ukáže na tebe a......:) to je ta naše kotlinka...zatuchlá :))*

froxx
14. 04. 2006
Dát tip
..hmm:/ Pravda, je mi líto odrazení. Nu což, někoho odradí, jiného přivábí;) Pro tebe spešl s velkými písmeny;) dík za odezvu:)

Někdy mi je opravdu příjemné jen tak se procházet v dešti, možná mám pomyslný pocit, že ten déšť ze mě smývá mé viny, tu špínu, která je na mě pácháná a kterou páchám já na druhé... Líbí se mi to.

tanec
13. 04. 2006
Dát tip
Práce je zajímavá,ale proč se nedržíš pravidly jazyka českého?Příklad: za tečkou malé písméno.Škoda mohl to být i tip,takhle jsem se odradila.

sidonia
13. 04. 2006
Dát tip
tak zase: jesy je to na me, potrebuju avizo...jina emuzu reagovat! joa k tomu odboji...na to se vyser:)

froxx
13. 04. 2006
Dát tip
sakra, nechciodboj proti pražákům;)

sidonia
13. 04. 2006
Dát tip
no je to urcite lepsi nez bejt prazak:))))))))

froxx
13. 04. 2006
Dát tip
jéé,jámám ráda tvý reakce;)

warman
13. 04. 2006
Dát tip
Ty jo, co na to povídat... Neuvažuješ, že bys vydala sbírku?Stoupnu si první do fronty...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru