Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

zkus dělat, že si pošťák

15. 04. 2006
1
1
2295

Když zazvoní tvůj hlas
na prahu dveří mého srdce

zní trošku trpce
mně nechce se jít otevřít

však nezapomeň!

pošták zvoní vždy dvakrát
tak zkus mě ošálit...


1 názor

ale jo:) asi s tebou bude sranda v hoaspodě *

Čumáku: :D Juvenilius: V kontextu StB sem to znal, oki, sem prokleplej:).

Juvenilius
03. 07. 2006
Dát tip
Lustrovat je od slova lustrace - nikoliv lustr:-). Značí kontrolu nebo prohlídku dokumentů, záznamů ap. V české kotlině zpravidla užíváno ve spojitosti s kontrolami seznamů spolupracovníků StB. V tomto kontextu tedy lehký průklep tvých textů:-) - a ostatní už jsi četl.

Čumák
03. 07. 2006
Dát tip
to je prdel... :D

Výborný:), děkuju za hodnotnej komentář. Pravda, nevím co znamená slovo lustrovat:D, ale jinak myslím chápu na co narážíš. Předně si píšu a nemám vyhraněnej styl, zkouším a občas to má smysl a občas to je plánovanej nonsence, někdy to je hlubší a má to nějakou formu, ale spíš má s formální stránkou poezie zatím problémy. Meloun jakože já je rozhodně jenom jeden:), akorát se snažím rejpat do moc věcí zaráz a něco de víc, něco míň. Směr kterým bych chtěl jít - pokud vůbec jít - je to propracovávat. Tyhle dvouminutový série to zatím postrádají, čekám že z nich evolvuji:). Víc kritiky, klidně, budu jenom rád za každej feedback, ačkoliv tady zatím není až tak moc věcí u kterých by se asi hodila.

Juvenilius
01. 07. 2006
Dát tip
Lustroval jsem teď krapet tady kolegu klasického Melouna a přijde mi (ale je to jen osobní názor a neříkám, že bych nějak rozuměl básničkám - však tu mám nejvýš čtyři indispozice), že se tu pokusil o něco mírně vážnějšího, než píše obvykle (viz Haiku V. D., Haiku V. D. 2, Čumákova ap.). Bohužel si vytvořil publikum, které je od něj zvyklé právě na to, co běžně píše. Takže tahle věc - a je to tvoje sympatičtější stránka, Meloune, pokus o něco "vážnějšího", pravděpodobně zůstane bez "vážnější" reakce. Tedy k věci: není to ukecané, neexhibuješ tu, sympatická je snaha o "řeč vázanou". Není to úplně dochytané rytmicky, ne každé slovo je na svém místě, nebo je tím správně padnoucím. Možná i závěr by mohl být překvapivější - a nebo by název nemusel prozradit tolik. Když to zkusíš vypilovat a když se třeba zkusíš vydat podobnou cestou (čímž nemyslím prosté variování tohoto jednoho nápadu), může tu přibýt pár sympatických věcí. Nejsi úplně beznadějný: v několika tvých ostatních textech zde i na BB něco zajiskří vtipem, ironií; i když jsi někdy exhib, užíváš některé neotřelé obraty, jde rozeznat jakýsi rukopis klasického Melouna. Trochu si teď nabíhám: ani pořádně nevím, kolik podobných Melounů se kutálí republikou, a dá se přitom čekat, že jich několik přeci jen bude. Bylo by zajímavější porovnat i to, který z vás je lepší. Ale zpět ke Zkus-dělat-že-si-pošťákovi: epigram člověka napadne za chvíli, ale má přesně ten efekt, že po jednom přečtení už ten vtip znáš. Vážnější texty chtějí víc práce - ale možná po nich zůstane jaksi "více chuti". Ještě jednou: to je cesta, která by se mi u tebe líbila víc. A třebas zůstat humorný, to se nevylučuje. Nuže beze strachu - do toho. (Když budeš stát o další komentář, klidně se ozvi. A jestli jsem třeba nepochopil, že se svými posty a reakcemi na ně zkrátka bavíš, že jimi relaxuješ, že za tím nehledáš víc, tak se předem - pozdě, že? - omlouvám.) Jvn:-)

:)) sem přemýšlel jak se jako balí špek z čokolády a pak mi to došlo:X

Jolana19
17. 04. 2006
Dát tip
hele neblbni, sem slyšel že po vajíčkách bleješ, tak si pro ně du a ty čokoládový jsou na špeky, takže naval vejce a nedělej ofuky :))

No, tak jestli tohle dělá pošťák, tak už vážně nevím:D.

Jolana19
17. 04. 2006
Dát tip
crrrr, crrrr Hody, hody, doprovody, dejte vejce malovaný .... Ahoj

Čumák
15. 04. 2006
Dát tip
mhm, tak to si musim nechat projít hlaavou

i bez hrubek je miluju:)

nee, to bude nějakej(dámy prominou) čůrák co mě chce nasrat a strčil mi tam sirkuu:D to úplně miluju tyhlencty Velikonoční žertíky...

Jolana19
15. 04. 2006
Dát tip
crr crr

To bude asi...pošťák!!!:D

Jolana19
15. 04. 2006
Dát tip
crrr crrr PS víš jak to dopadlo, byla to detektivka a šlo o vraždu já jen zvoním :)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru