Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Smích

16. 04. 2006
3
1
687
Autor
Veronique.m

Inspirováné anime Gundam SeeD a jednou písní ze soundtracku http://www.animelyrics.com/anime/gundamseed/gsriver.htm

Smích

Nevěřím v tu poběhlici a prodejnou ženu jménem láska. Nevěřím svým vlastním slzám, nevěřím Bohu, sedí si tam nahoře a počítá anděly. Koho by zajímal mrtvý, zraněný a vyčerpaný člověk? Tvá ruka studí, miláčku. Jsi tak hrozně moc ledová…jako srdce lidí, které jsem sprovodil ze světa. Nevěřím ve válku, je to uzavřený kruh. Zabíjím, protože někdo zabil ty, které jsem měl rád. Ale pokaždé, když zabiju, sám zemřu. Na setinu vteřiny vybuchuji v krvavý ohňostroj spolu s „nepřítelem“. Kdo je vůbec nepřítel? Já?

Nepustím Tvou dlaň, miláčku. Říkej si, co jen chceš, mně už neublíží ani slova. Jsem troska, stín člověka. Malý kluk, kterého někdo naučil střílet a zapomněl ho naučít žít. Jak mám žít, miláčku? V čem jsme Ty a já jiní? Střílíme tamty s jinou uniformou, nepřítele označují barvy. Vím, máš barvy ráda. Hlavně červenou a zelenou. Jednou Ti dám růže, spoustu růží. Budeme plavat v květinách a už nebudeme válčit, jen nepouštěj mou ruku, prosím.

Svět je jedna velká hromada hnusu. Nevěřím v nic. Jsem tu schoulený sám v sobě a svírám Tvé prsty. Hrozně moc studíš, miláčku. Máš taky v očích slzy. Máme oba oči plné utrpení a bolesti. Loutky na bojišti. Loutky ve vesmíru. Ale naše sny ještě existují. Pochroumané, se sebevražednými úmysly, ale jsou tu. Nepustím Tě …

Bojím se. Jen vědět čeho, miláčku. Dnes to neskončí. Ani zítra. Ale věřím v pozítří. Miláčku, slyšíš, věřím …

 

Usmála jsi se. Tvé rty se pohnuly do toho měkkého a částečně směšně nepravdivého tvaru. Ale Tvé oči se změnily. Pozítří … třeba to pozítří skončí a … naše sny se budou moci naplnit.

Jak se v té vteřině změnil svět, miláčku. Na vteřinu jsem zemřel … a v té vteřině se znovu zrodil … s čistou hlavou a srdcem plným naivity, na kterou mám ve svém věku plné právo.

Věřím v Tvůj úsměv a smích, miláčku … a v pozítří.

 

03.03.06

1 názor

Překrásné , snad nejlepší věc tohoto typu kterou jsem četl. Typ* jak hrom.

obluda
19. 04. 2006
Dát tip
mna to dostalo.. a uplne mi staci rozsah taky aky je. :) *

obluda
19. 04. 2006
Dát tip
mna to dostalo.. a uplne mi staci rozsah taky aky je. :) *

Veronique.m
18. 04. 2006
Dát tip
Aššurballit -> jsem tu na písmáku teprve chvíli ... proč si myslíš, že to není povídka?

..neviem...moznosti je viacej...ostatni...jen tak pro radost...mimo...atd..

Veronique.m
18. 04. 2006
Dát tip
Aššurballit -> jakou kategorii by jsi doporučoval?

...hm...ma to nieco do seba...par velmi dobrych obrazkov...celkovy dojem ganz gut... ...mozno len vyhrada k zvolenej kategorii...

...hm...ma to nieco do seba...par velmi dobrych obrazkov...celkovy dojem ganz gut... ...mozno len vyhrada k zvolenej kategorii...

StvN
17. 04. 2006
Dát tip
Náš kráísnej svět. Bezva. Ale proč tak stroze? Co takhle příběh na dané téma?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru