Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Né, vážně mami, ten byt je super i bez něj...

17. 04. 2006
7
0
783
Autor
aquapolo

Stěhovala jsem se s Petrem.... Až na to, že se nenastěhoval...

První den:
       Přivezli nábytek - už před 2 hodinami.   
       Vše je na svém místě, podle mých představ... našich představ
       Krásné bydlení.
       Moderní zařízení.
       Konečně pohodlí.

       Prostor.
       Prostor pro samotu...

Druhý den:
            Krčím se u ústředního topení.
            Jak je chladné.
            Mám obývák v pestrých tónech oranžové.
            Všude je tak šedo.
            Spoustu prostoru.
            Prostoru pro strach ze samoty...

Třetí den:
            Dlažba pod okny v sedmém patře...

sbohem

aquapolo
07. 05. 2006
Dát tip
Díky hlásku, hlavně taky za to, že nesoudíš věkem jako redaktor a2a2a

Hmm....jaksi nevím co říct, moc hezky jsi to vystihla, opět je moc smutná a opět je to můj šálek kávy...

aquapolo
01. 05. 2006
Dát tip
Tmo: :o)

aquapolo
01. 05. 2006
Dát tip
Tmo: :o)

Myslim ze k dokresleni musi pouzit kazdy svou fantazii. Nalady a postupy sou jasny.. S metaforama ses neobtezovala, ale me tam ani moc nechybi. Celek neni zbytecne komplikovanej a motanej. Tahle basen mluvi o zborenych iluzich.. Samota vyvera z opusteni osobou, ktera byla ve snech nedilnou soucasti toho bytu. Byt zustal, ale oboba "O" ne.. Byt se stava depresivnim mistem, ktere pripomina bolest a utrpeni z opusteni. Asi kazdej trochu vi, o cem to je. Je pekna.

aquapolo
17. 04. 2006
Dát tip
Jsem vděčná za reakci. Málokdo se obtěžuje napsat něco konstruktivního. Krátké věty měly postupně kreslit jakýsi obraz, situaci, která se hrotí. Mezi jednotlivými prvky jsem nechala nepatrné můstky, aby dotvořily celek... Beru co bylo řečeno - dílo snad působí naivně, nebo nesouvisle. Ovšem stojím si taky za svým:)

a2a2a
17. 04. 2006
Dát tip
Je zřetelné, co jsi chtěla říct a řekla jsi to. Zatím je to pouze jakási stručná úvaha, popis nálad, kterým chybí nápaditá metafora, přirovnání, ale také chybí jiná podstatná věc, z okna neskáčeme proto, že jsme dostali velký nový byt. Píšeš sice o samotě, ale ani zmínka, z čeho vyvěrá, o její příčině. Můžeme bydlet sami a nemusíme být osamoceni. Ty sice naznačuješ, že je vás tam více, ale asi by to chtělo o větičku či dvě více. Nicméně, to by samo o sobě nevadilo, kdyby to mělo již zmíněnou obraznost, metaforu, které by mezi příčinou a důsledkem vytvořily jakýsi můstek. Je ti 16 let, neděje se tedy žádáná tragédie, možná popřemýšlej, že o vážných věcech obecně píšeme dobře jen tehdy, jestliže jsme je prožili, či máme již jakousi životní zkušenost a tyto věci nás zasáhly. Hůře se o tom píše, když to cítíme sice jako problém, ale spíše v rovině filosofické, než osobní. Ale abych i pochválil, líbí se mi, že verše jsou dobře uměřené, jsou to spíše krátké věty, jako bys chtěla stupňovat obsah a to se ti podařilo.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru