Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Školní fejeton: "Už mám těch špatných zpráv dost"

21. 04. 2006
0
0
677
Autor
Gagarin jr.

Média mají tu úžasnou schopnost, že z každé milenky udělají "šok", z každého potůčku rozbouřenou niagáru a z každé dobré zprávy vytřísakjí nějaké to ale...

Když už se v tisku nějaká ta pozitivní zpráva objeví, většinou se tak omezí na růst HDP. Ale i tady nesmí chybět celá řada znalců, opozičních politiků, ekonomů a různých individuí s titulem "politolog". Tito zmínění většinou onen růst označí za nedostatečný, ti otrlejší dokonce suveréně prohlásí statistiku za falešnou (možná, že i prázdnou, hmm). No a dobrý pocit z úspěchu našeho lidu je ta tam.

O mtvolách, znásilněních, přepadeních, Vietnamcích a jiných nešvarech tu hovořit nebudu, na to máme jiná média. Zvláštní kapitolou jsou však plátky z širokých ulic, takzvané bulváry. V redakcích takovýchto dokáží "žurnalisté" ze sebenejnezajímavější zprávy udělat aféru, která se hvězd, nebo snad alespoň každého z nás dotýká. Co je mi totiž třeba po nové milence Káji Gotta, když už jsem Karla neviděl...ani nepamatuji.


No nic, budou zprávy.
Plopez
12. 06. 2006
Dát tip
díky tobě jsem se dozvěděl tolik nových věcí

Gagarin jr.
22. 04. 2006
Dát tip
Aha, tak vtip nebyl pochopen. Neva, zadejte si do vyhledávače něco jako "straka+nešvar" a pochopí se to.

Narvah
21. 04. 2006
Dát tip
moc..

Narvah
21. 04. 2006
Dát tip
zrovna s jedním vietnamcem bydlím a myslím, že do tvého výčtu, mezi "mtvoli" znásilnění a přepadení mov nehodí..

zorka
21. 04. 2006
Dát tip
no ja myslela že vietnamci sou lidi a voni zatim nešvar hm 5+

REDH0T
21. 04. 2006
Dát tip
Jako fejteton docela dobrý. Vzhledem k tomu, že jsi vytvořil novou žurnalistickou kategorii máš plné právo na definici formy a obsahu díla.

Vespa
21. 04. 2006
Dát tip
opět prudim s překlepama... a znova: proč ne

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru