Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jak to tak vypadá

23. 04. 2006
2
0
1375
Autor
Richiee
Na nábřeží dítě řve
z kočáru
Koukám na čáru hladiny
jak k normálu se vrací
Jako ty husy
jako vlaštovky
Ty čekám nad Smíchovem co nevidět

---

Pak vidím Ježíše
je bělostný
po hladině chystá se kráčet

Parník proti proudu
je jeho Máří Magdaléna
Omyl mu nohy

Ježíš křídla roztáh
Raději odletí
k rybníkům hnízdit
dost už má mesiášství za kůrku od chleba

---

Bude už léto
Na jaro v téhle době
ani sám Ježíš nemá čas

Print
24. 04. 2006
Dát tip
Já bych to nesoudil tak příkce... Myšlenka, či idea básně je sympatická a myslím, že je opravdově cítěná. To, že slůvka nejsou někdy tak dokonalá, aby unesla myšlenku, se stává.

Richiee
23. 04. 2006
Dát tip
Juchů. Uděláš dobře, věř mi.:)

a2a2a
23. 04. 2006
Dát tip
Nůžeš mít klidně pravdu a problém může být skutečně ve mně, že jsem zapšklý a nepochopil skrytou nadsázku, a dám na tebe a půjdu ven

Richiee
23. 04. 2006
Dát tip
Tak to mám radost. Když tak čtu a vidím místní vkus, mám dojem, že jak člověk není náctileté třeštidlo píšící o krvy, kterou pláčou andělé nad zpackaným a ztraceným životem ubohého lyrického subjektu, něco není v pořádku. Hej, písmáci, co takhle zvednout prdele od počítačů a jít se kouknout ven? Na Petřín, na Blaník, na Pálavu, na Lysou nebo na Říp? Nebo aspoň otevřete okna a vyvětrejte si. Máte u monitorů pěkně zaprděno, zdá se mi!:))

Richiee
23. 04. 2006
Dát tip
Na písmákovi mě zvláště redaktoři vždycky potěší a pobaví. Co třeba impresionismus, poetismus a nadsázka? Co třeba ironie? Co třeba nebrat se tak zatraceně vážně, páni "reaktoři".:) Vždycky se najde někdo jako ty.:) A jméno je tam Syna božího, trumbero.:) Rád bych ti napsal něco povzbudivého, ale nebudu rušit tvé pózující zadumané kruhy. Jen se zamysli nd tím, že někteří lidé se na sebe nedívají tak zapškle vážně. Ani na poezii, která má sloužit radosti. Ale klidně si mysli, že jsem se urazil, nebude to vadit.:))

a2a2a
23. 04. 2006
Dát tip
Nevím, formálně je ten text kostrbatý, zejména poslední řádky z první, druhé až třetí sloky vypadávají z rytmu. Zvolil jsi si téma aktuální, ale přitom jsi opomenul lidskou odpovědnost, ta je nejméně stejně závažná jako Ježíšova. A navíc, když už bereš boží jméno nadarmo, Ježíš je mesiášem jaksi nezištně, pokud už chceme uvažovat v těchto intencích. Rád bych napsal i něco povzbuzujícího, ale snad příště.

Norsko
23. 04. 2006
Dát tip
ale jo...to by šlo,...čtvrtá nejvíc :-)*

Richiee
23. 04. 2006
Dát tip
Ono ani jaro nemá na jaro čas...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru