Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

O PRAVDĚ,a tak..1.

24. 04. 2006
1
0
1288
Autor
MADVLAD

Je něco relativnějšího nežli¨"Pravda"?Po víkendové diskusi s jedním z jejich soukromých majitelů,jsem jsem tak nějak nad tím uvažoval,a vylezly z toho nějaké verše.Ačkoli téma stejné,přecejen nahlížejí na fenomén"pravdu"ze 2 pohledů-v 1 celku se mi to zdálo moc přeplácané,tak jsem to rozdělil na 2díly-zde je 1.,dvojku přidám zítra-potřeba ji doladit-snad ji nezapomenu,-i když...pravda je,že by se svět nezbořil!..Ačkoli..kdoví;-)?

 
      O PRAVDĚ,a tak.....1.                    
 
   CHTĚL BYCH JEN ŘÍCT VŠEM OBRÁNCŮM ČISTÉ  PRAVDY,
   AŤ DAJÍ POZOR..-ABY SE Z  NÍ JEDNOU  NEPOSRALI.
 
 VY VŠICHNI,KDO SVŮJ DÍLEK PRAVDY,ZBYTKU  SVĚTA NUTÍ-
    DOKONCE S  PŘÍVLASTKY"BOŽÍ",ANEBO"ABSOLUTNÍ":
 
 VŠE JE O TOM,KTEŘÍ,ODKUD,A PROČ  SE NA  VĚC PODÍVAJÍ-
    A PAK NEMÁ PRAVDU NIKDO?NEBO JI  VŠICHNI  MAJÍ?
 
  PRAVDĚ NEJBLÍŽ POTOM ZDÁ SE  RČENÍ-MÁME  JI VŠICHNI!..
          .......TEDY VŠICHNI  DOHROMADY!
 
     NELZE BY MĚL  Z CELKU PRAVDU  DÍLEK JEDEN!
               MÁ JI  POUZE ŽIVOT VŠECHEN!
 
           A TEN SE O NI NEPERE-BO NEMÁ  S KÝM!
     TAK SE TO TEDY MÁ S TOU SLAVNOU  PRAVDOU!
                 (..a bůhví s čím ještě vším..)


Rabb
03. 05. 2006
Dát tip
pojem pravda je relativní.. ..každej máme svou a neradi se vlastního přesvědčení vzdáváme.

MADVLAD
24. 04. 2006
Dát tip
for Štírka-díky-obsah je vždy důležitější než forna-co na Sahaře se zlatým pohárem a plesnivou vodou;-).Ne,rýmování zabralo asi 10minut-podle toho to vypadá,já vím!

MADVLAD
24. 04. 2006
Dát tip
Mno,je pravda,že bych bral,kdyby to funkovalo aspoň na Tebe-přes relativní neúspěch původních představ-1/6500000000-tedy splnění jednéšestiímiliardtiny pův.plánu-(ato neberu v úvahu,že by se to číslo s nově se rodícíma ještě neustále propadalo),by se dal nakreslit aspoň nějaký graf-ačkoli značně by se prodražil-abych Tě tam mohl zanést s výškou aspoň 1mm,tak-v případě že by stál(pro lepší měření a porovnávání)na pobřeží(Cannes?,Rio?)jeho svislá kolmice by zhruba lícovala s MountMcKinley(nejv.hora sev.Ameriky-tedy by se to asi uskutečnilo někde na pobř.Aljašky-za bezmračného počasí,prý bývá vrcholek někdy i z pobřeží vidět-efekt jak řemen!),ale takle je to 0 ku 6,5miliard-tedy nejhorší možný výsledek-tudiž žádná sláva,co říkáš?Ale malý ten,kdo má malé plány!Já to do vás jednou nacpu vy pacholci!Jo,a nešlo o experiment,ale službu lidstvu;-)!Dost srandy,du se starat o dítě!

Štírka
24. 04. 2006
Dát tip
s obsahem souhlasím.... ***

K_Anče
24. 04. 2006
Dát tip
jo táák, já sem nepoužitelnej vzorek k tomuhle experimentu, páč dobrá sem byla před přečtenim...

MADVLAD
24. 04. 2006
Dát tip
for jeny:to je teda rána pod pás!To se dělá,takhle někoho uvádět v omyl?Bez Tvé podpory na tu Adis Abebu možu zapomenout i napřesrok!Búúúú-já chci být básníííííííííííík§!!§a velkýýýýýýýýýýýýýýýý-aspoň jako Láďa Vostárek vod Katapultůůůůůůůůůů.A nikdomě nemá ráááááááááááád! for Kanče:a k čemu co?Jako ta"báseň"?(raději píšu uvozovky,by si ze mně někdo neutahoval!)No,původně byla zamýšlena jako zásadní dílo,vysílajícípodprahové vlny,jež společně s hlubokým poselstvím spustí latentní dobro v lidských hlavách i srdcích,a zažehne v lidech plamen dochovní revoluce a obrození,a fakticky zahájí ten slavný věk Vodnáře!Leč nic nezažehla!!Tak asi k ničemu...ale za pokus to stálo,no ne?

K_Anče
24. 04. 2006
Dát tip
..a k čemu to?

MADVLAD
24. 04. 2006
Dát tip
for Jennyk:Tys byl dycky můj největší fanoušek-už sem se bál žes na mně zanevřel čéče!!!

MADVLAD
24. 04. 2006
Dát tip
for Jeník:Šak to taky neposílám rovnou na Mezinárodní básnicko-filozofický slet filozofujících básníků do Adis Abeby,ale začínám hezky krůček po krůčku odspodu-tedy od písmáka..;-)

MADVLAD
24. 04. 2006
Dát tip
forČumák:Díky! for Jenyk:Oj,Ty ještě žiješ:-)?No,jinak-nedělím se o setkání(-myslím,že jich takových podobných zažil každý z nás dost-na to bych si fakt netroufl něco napsat-bylo by to jako popisovat čekání na noční šalinu),ale dělím se o myšlenky,keré to ve mě zanechalo-ale nepopírám,že pro někoho mohou znít stejně"záživné"-to máš teda recht(už je přepravdováno).Na co by si troufl Bělohradský,je potřeba asiprobrat s Bělohradským-nenapadlo mě dosud dle toho určovat,naco si troufnu já.Taky bych to raději odlehčil-v 1.sloce se snad povedlo-ale jak sám říkáš-dost těžký téma-vymyslet,zpracovat,utřídit,zrýmovat-a ještě s úpravou pro Dikobraz....bude třeba počkat ažna Bělohradského;-).PS-s interpunkcí se neseru-čárku metnu hned jak mě zalechtá v dlani..

sklenář
24. 04. 2006
Dát tip
báseň to sice není :-) ale jinak - je to tak! - absolutní pravda neexistuje - možná to jednou vysvětlim i tchyni :-)))

Čumák
24. 04. 2006
Dát tip
cože, jenyk je redadadadatraktor? :o)) a japato? a vodkdy? tak to gratuluju!

Čumák
24. 04. 2006
Dát tip
:o) hlavně první verš je teda :o))))) vhodné, fakt vhodné *

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru