Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

W.B.

25. 04. 2006
0
0
1381
Autor
Fil

už je po, ale návnada pro příště

 

   Navštívil jsem v Obecním domě výstavu celosvětově uznávaného fotografa Wernera Bischofa. Narodil se v Zűrichu roku 1916. Po studiu výtvarného umění se dostal k fotografii a té se začal naplno věnovat. Zviditelnil se však jako autor reklamních fotografií. Poté začal Bischof cestovat.  Jeho tvorba se změnila a začala nabývat na významu. Fotografie v sobě nesou viditelný odkaz na život jako takový, a to na různých místech a v různých  situacích. Cestoval po Evropě, Indočíně, Japonsku a vrchol jeho díla můžeme spatřovat na fotografiích hladomoru v Indii. Přímo symbolickou pro světovou fotografii se stala jedna z jeho  posledních fotografií - Kráčející chlapec s píšťalkou. Bischof umírá tragicky 16.5.1954 při své cestě po Andách, když se jeho vůz  zřítil do propasti. Autorovy vystavované

fotografie jsou  hlavně průřezem z   jeho cest a jsou  velice vkusně a decentně zarámovány. Výstava není přehnaně velká a její součástí je i 50 -ti minutový dokument o Bischofově životě. Ač nejsem nějakým velkým znalcem  fotografie, mohu tuto výstavu doporučit a rovněž její umístění v Obecním domě v Praze návštěvníky potěší a třeba Vás navnadí na další výstavu fotografie jako mě.
zelva
24. 04. 2006
Dát tip
to je určo zajímavé:-)))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru