Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Příliš málo

26. 04. 2006
1
0
965
Autor
Solidus
Zažil jsem toho příliš málo
na to abych tu básně psal
o tom jak žil jsem co se dálo
s bolestí o tom přemítal

Zažil jsem toho příliš málo
jsou jistě psáči přednější
a že jsem prospal co se dalo
což o to je to smutnější
Solidus
27. 04. 2006
Dát tip
Vypadlo, opravil (jsem).

Horavin
26. 04. 2006
Dát tip
Třeba si toho zažil opravdu hodně, ale ještě o tom nevíš, přesněji řečeno - raději se bojíš o tom vědět. Svět je krutý a mládí obelháváno je děsně. Nedivím se mu, že o tom nic nechce vědět. Básnička se mi líbí tím, že se ke své reflexi přiznává. V prvním verši chybí "jsem" ve třetím zkus nahradit ...a co se stalo... místo: ...co se dálo... V posledním verši by lépe znělo ...a o to víc je vše smutnější. Protože si vůbec nemyslím, že jsi ještě nic nezažil, ale jsem přesvědčen o pravém opaku, dávám ti bod.

Mno tak idea byla jistě skvělá, ale nějak... kolo se nám polámalo, co? První verš mě trošku zaráží, buď ti vypadlo slůvko, a nebo jsem nepobral, o kom že to píšeš. No a aby se to nepletlo, poslední verš působí díky nevhodně zvolenému slovu "což" poněkud neukončeně. Lépěji nahradit sice všednějším, zato však případnějším "to".

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru