Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Sen a pád

28. 04. 2006
1
1
1804
Autor
Kili

Asi můj oblíbený výtvor. Na základě snu...

Pršelo. Vstoupil do zchátralé budovy, bývalého ředitelství Gestapa. Ucítil pach zatuchliny. Prošel chodbou, jakoby přesně věděl kam jde, přitom zde nikdy nebyl. Vystoupal po schodech do 1.patra všiml si balkonu na druhé straně, ale hlavou mu blesklo: „Ne to není ono“. Vyšel do 2. patra, posledního, přišel k balkonu. Otevřel dveře ve kterých už dlouho nebylo sklo. Došel na okraj a podíval se přes zábradlí. Dvorek, několik kůlen se střechami potaženými dehtovým papírem. Na betonové zemi mnoho křídou nakreslených křížků, nevěděl proč tam jsou. Naklonil se přes zrezlé zábradlí. Ulomilo se. Čekal to. Doufal v to. Padal. Dopad už necítil.

1 názor

marw
06. 02. 2007
Dát tip
hmmm měl jsem dost podobný sen... jen jsem přesně nevěděl, jakou má za sebou ta budova minulost, ale bylo mi jasné, že je to přesně na tenhle způsob.. mám pocit, že něco jako ruská tajná služba nebo tak. a ta moje byla oooobří a skoro rozpadlá :-).

evouš
01. 10. 2006
Dát tip
zajímafé...docela by mě zajímaly podtexty takového snu. každopádně ten konec dost dobrej!*

Jakubisko
03. 05. 2006
Dát tip
Jojo... takhle nějak ty snové pády vypadají. :) Každopádně stará budova ředitelství Gestapa...ummmm...to je libově mrazivá představa. :)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru