Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Lež

28. 04. 2006
0
0
1502
Autor
marigold_ana

Co, když všechno, co ti lidi řeknou, nemyslí vážně? Dělaj si z tebe jenom srandu a ty už nevíš, komu máš věřit. Jsi naprosto zmatenej a jenom tápeš. Vidíš ale samý usmívající se tváře, co nechápou, proč je ty podezíráš z něčeho, co oni necítí. Třeba to cítí, ale nevědí o tom. Lžou sami sobě. Myslí si, že tě milujou, přitom tě ve skrytu duše nenávidí. A neví o tom, chovaj se přátelsky a mile. A tys je jedinej prokouk skrz zpocenou kůži a uviděls tu zohyzděnou duši plnou nenávisti. A přesto to nevíš přesně, nevíš, jestli to je pravda. Zoufale hledáš, kdo by ti to konečně objasnil, a když někoho takovýho najdeš, začne se smát a ty nebudeš vědět, jestli mu můžeš věřit. Budeš hledat dál a dál a budeš nacházet stále nové a nové tváře, co se budou jen smát a ty je nebudeš chápat. Budeš na ně koukat a jen si říkat, kde to jsi a co to má znamenat. Ale oni se ti budou jen smát a ty nebudeš vědět, co si myslí. Neberou tě vážně a smějou se ti a jsou všude kolem tebe a ty nacházíš stále nové a nové smějící se tváře, aniž bys je kdy hledal....

 

 

 

 

 

 


Oldjerry
13. 06. 2006
Dát tip
Já se taky směji, ale není mi do smíchu. To, co popisuješ je generační problém. Nikdo ti nic nedokáže vysvětlit, proto že a priori nikomu nevěříš - ani rodičům. To je problém, který je velmi běžný, nic mimořádného. K tomu, abys něco pochopila, je třeba zkušenost. nemáš ji a není to žádní ostuda - tím jsme prošli všichni. To je možná důvod, proč se všichni smějí. Klídek - uplyne třicet let - a hrozně rychle, věř mi ! - a budeš na druhé straně : tvé dítě bude mít pocit, že se mu místo pochopení směješ a bude tě nenávidět ( no spíš si to bde jen myslet - mladí velice přehánějí své pocity, kterým ještě sami nerozumějí.). Vydrž, za pár ket budeš dospělá . a to není žádná sranda !

s tim souhlasim...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru