Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Volavka Barová

30. 04. 2006
0
0
534
Autor
Lacey

Volavka Barová, nic víc, nic míň :)

            Volavka Barová

 

                        Tento druh  ptáka se vyskytuje ve velmi hojném počtu. Charakteristickým rysem je zbarvení, které připomíná  alkoholický nápoj Whisky Cream Stock s přídavkem Ballantine´s. Ovšem pro nezkušené oči je to jen malá pomůcka, proto se popisuje jako 160cm až 190cm vysoký pták s podlitýma očima a zoufalým či agresivním výrazem ve tváři(při velmi agresivním pohledu je doporučováno se k němu nepřibližovat a už vůbec ne provokovat, mohlo by to mít neblahé důsledky na Váš krásný obličej).Volavka Barová se dožívá průměrného věku 30 let a ojediněle 40 let.

                        Volavka hnízdí po většinu roku na barové židli a před sebou má skotskou s ledem, či nějaký jiný milovaný nápoj, samičky či samce láká svým nakřáplým a mumlavým hlasem. Problém ovšem je, že svým zpěvem přiláká leda tak Havrana Mravokárce(viz strana 35), který jí za její vábení nasadí pořádnou pokutu, či jí vyloučí z hnízda, proto se Volavka Barová považuje za velmi stěhovavého ptáka, tím hůř, když si potom najde partnera. Tento druh, to je totiž veliká vzácnost, nejenže se pořád stěhuje a přelétává, ale hlavně málokdy se totiž stane, že by si Volavka našla partnera ze stejného druhu. Většinou vyhledává takového partnera, který by se o ní postaral(prostě příživný pták).Někomu se to může zdát  nepřípustné, ale tento podnět má v sobě zabudovaný. Podle něho se řídí a podle hojného počtu(letos jsme jich napočítali ¾ z celkové populace všech druhů ptáků) jí to také vychází.

 

            Latinský název: Opilosis ptakosis

            Obecný název:  Vymetač podniků

 


Norsko
01. 05. 2006
Dát tip
pobavilo...ale nic víc, nic míň :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru