Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Přejetá kočka

03. 05. 2006
0
0
1888
Autor
Jirka_Vlček

Tento příběh mi vyprávěla tchýně s tím, že se stal jejímu kamarádovi. Postupem doby jsem zjistil, že je to pouze "urban legend". Ale když jsem to už napsal, tak si to přečtěte. A třeba zhodnoťte, jestli umím vyprávět příběhy :-)

Tak ten kamarád mé tchýně (dejme tomu pan X) jel ráno autem do práce. Cesta měl již najetou, projížděl ji denně několik let. Možná právě proto se nevěnoval na 100% řízení a nedokázal se vyhnout kočce. Pan X má rád kočky a vůbec všechny zvířata a nechtěl dopustit, aby chudák kočka trpěla a dlouho umírala. Zastavil a nacouval zpět k místu incidentu. Tam opravdu kočku našel. Byla v šoku, ale neměla viditelné zranění. Pan X si pamatoval z kursů první pomoci, že i to se může stát a že na vnitřní vykrvácení kočka zemře. Rána, která zazněla po nárazu, byla taková, že to kočka opravdu nemohla přežít... Asi nikdo nezjistí, co vedlo pana X k nejhorší možné reakci. Vzal kámen a nešťastnou kočku z milosrdenství zabil. Když s pocitem odporu nad svým jednáním sedal do auta, viděl nějakou paní, která vybíhala a opisovala si číslo auta.

Po příjezdu do práce na firemním parkovišti potkal kamaráda.

"Tak co, tys přejel kočku, co?"

"Počkej, to už vám sem zavolali, jo?"

"Ne, ale visí ti na autě."

Co z toho plyne za ponaučení? Každý akt milosrdenství je třeba si pořádně rozmyslet.


Rabb
27. 05. 2006
Dát tip
morbidní..

karmen
23. 05. 2006
Dát tip
opravdu bychom meli premyslet....:(

K_Anče
03. 05. 2006
Dát tip
:(( hm, pan X má kočky rád.. pozn.: místo "vnitřní vykrvácení" bych dala "vnitřní krvácení"

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru