Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pláč

14. 05. 2006
2
2
1946
Autor
anula16

Možná vám to za přečtení nestojí, ale já to tak cítím. Sice to sem asi nepatří, ale postat jsem to musela

21.dubna 2006
 
            Dneska byl zvláštní den. Každý měl dneska nějakou tu slabou chvilku. Vždyť je taky 21. dubna, 3 dny před přijímačkama.
            Je pátek, a v pondělí nás čeká snad nejhorší den z celé devítky. Je pátek, a všichni, co dělají přijímačky, se snaží naučit co nejvíc. Je zvláštní atmosféra. Mezi naprostou pohodou a až takovým trochu nesoucitem ze strany ostatních panuje velká slabost. Někteří pociťují vinu, proč se nezačali učit dřív. Někdo se naopak těší, až to bude mít za sebou. Zvláštní.
            Všichni kolem nás chodí a přejí nám hlavně hodně štěstí a pevné nervy. Jenže to je ten problém – nervy. Všichni jsou tak vynervování, že mám pocit, že se složí.
            Když už jsme si i my, „účinkující“ , popřáli, poplivali se, a každý odešel domů se učit dál, zůstala jsem před školou sama s několika málo dětmi z nižších ročníků.
            Stojím tam před tou základkou a najednou cítím, že mám v očích slzy. Většinou člověk brečí z bolesti, smutku nebo nanejvýše vzteku. Ale já cítila slzy STRACHU. Je to neuvěřitelném strach a nejistota. Tak chvíli stojím a jen koukám do země. Oči se mi mlží a já si uvědomuju že za 3 dnyse rozhodne o dalších čtyřech letech mého života. Ale ta zem, na kterou jsem koukala byla až moc frustrující. Otočila jsem se. A pak zvednu hlavu a vidím… vidím základku. Vidím tu budovu, ve které jsem si našla přátele, a tu budovu, která mě uplynulých 9 let připravovala na tento okamžik. A já tam stojím a koukám. Vím, že by asi nebylo moudré zařvat na tento barák : „Děkuju!“, ale mám takový pocit, že bych to měla udělat. Přijíždějící autobus mě probere z myšlenek a já se slzami v očích nastupuju a pozoruju majestátně vyhlížejícího koně na čele školy.

2 názory

anula16
28. 07. 2007
Dát tip
Vždyť už je to rok. Ale uvidíme :)

Amiška
28. 07. 2007
Dát tip
jejej, přijdou horší věc, věř mi..počkej až budeš dělat zkoušky na výšce

anula16
18. 06. 2006
Dát tip
já tobě taky:) je to zajímavý... ale nikdy bych neřekla že se mi ze školy nebude chtít... je to tak... ještě před rokem dvouma bych odešla hned... ale teď už ne, teď se mi právě odejít nechce:(

Ostružina
18. 06. 2006
Dát tip
Dodatečně gratuluji :) Je zvláštní, jak se někomu nechce opustit základku...Mně to tam vysává...asi záleží, jací se sejdou lidi...u nás se sešli loutky...Ani nervy na talentovkách jsem neměla, asi proto jsem je udělala...mno... ...ráda jsem si přečetla pocit druhého při stejné situaci...možná mi je líto, že jsem ten pocit taky nezažila...

Rabb
09. 06. 2006
Dát tip
ano, ano.. ..ukončením deváté třídy něco končí, ale i začíná.. ..nové přátele si najdeš i na střední a když půjdeš k maturitě, tak tě ani nenapadne, že přijímačky byly to nejhorší v životě.. :-)

librety
22. 05. 2006
Dát tip
Ano, to já znám...takové pocity jsem také měla. Poslední den v devítce si pamatuju doteď jako ubrečený a přesto hrozně pěkný. Všechno utíká..Mě za rok čeká maturita a přesto, když jsem četla tvé řády...jako bych tam (stejně jako ty) stála včera...*

anula16
14. 05. 2006
Dát tip
jj jsem přijatá na střední;). Strašně to utíká. Vždyť už je proboha půlka května! Já nevim, ale většina toho , co napíšu, se týká tohoto téma. Počkejte co napíšu o prázdninách:D

stenos
14. 05. 2006
Dát tip
Holka z takovejch míst ,kde jsi něco prožila, ti bude ouzko ještě mockrát...počkej po střední. A až pudeš kolem tý tvý základky za dvacet let budou se ti podlamovat nohy, je přirozený ,že místo ,kde ti bylo hezky ,se opouští těžko.Čau.

Kimísek
14. 05. 2006
Dát tip
klidně by to mohlo pokračovat...udělala si je?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru