Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

rozumu

Výběr: Print
16. 05. 2006
3
0
1489
Autor
O.D.

To není to, co postavili, to jsou pokácené

domovy . Okoličnaté třetím

pádem mlčí.

Chtěli se podívat do plamenů - co nejblíž a pak už nebyl

čas na útěk.

Krátký štěk. Psů. Co obíhají kolem

stáda, aby nic

jim neuteklo. Roztekli se, když uháněli

v sobě pryč.

 

A to, co zbylo, není to, co postavili.


O.D.
18. 05. 2006
Dát tip
to není namířeno proti Tobě, Printe - to ani náhodou!

Print
18. 05. 2006
Dát tip
Jsi mě zmátla:-) O.D., nechápu - ale už chápu a jsem orientovaný:-) Skvěle napsané, ale to už je u tebe standard. Namířeno brokovnicí, trefenej, takže zakejhám:-) *!

O.D.
17. 05. 2006
Dát tip
posílám Ti avi na mé dílo Volnost magorům - vítej a nebreč:)

Fouckault
16. 05. 2006
Dát tip
v pohodě 30% mých výběrů jsou úlety.. to si musím zpětně přiznat.. není to lehké se nenechat někdy svést k chybnému hodnocení.. můžeš si to zkusit.. a vůbec neber to a sebe proboha tak vážně :-))

O.D.
16. 05. 2006
Dát tip
k smíchu, žejo:) sám víš, jak na nějaký výběry - notabene od Tebe - kašlu - jde mi o princip - jsi schopný to konečně po tom roce pochopit????

Fouckault
16. 05. 2006
Dát tip
:-))

O.D.
16. 05. 2006
Dát tip
buď mě tipuj a výběruj aanebo přiznej, že tě vláčej emoce - vzkaž to Tvým oblíbeným redaktorům, samozřejmě:) a Velle - tak a't mě nemažou a řeknou rovnou, proč tady nemám místo - to je vše jistě emoce, že?:) radši je nedělat - ono se to nevyplácí:) žejo??? rozumový barde?

O.D.
16. 05. 2006
Dát tip
tak proč tady trousíš něco o mých kvalitních dílech??? už konečně pochopíš rozdíl mezi rozumem a emocema?

Fouckault
16. 05. 2006
Dát tip
voba volba :)

Fouckault
16. 05. 2006
Dát tip
jo jsi mi nepříjemná proto tě mám v neoblíbenejch je to má osobní voba na základě zkušeností

O.D.
16. 05. 2006
Dát tip
takže jen bych podotkla, že Ti nemůžu psát kritiky pod Tvá díla - holt jsem nepříjemná, že?

O.D.
16. 05. 2006
Dát tip
ne, já nenabízím nic - a už vůbec v nějakém boji - to jsou Tvá pravidla v životě a bylo mi Tě líto - já jen ukazuju, jak se věci mají - jak si to pojmenuješ - to je Tvá věc - čtenář má možnost si ověřit, že tu bylo mazáno - a chroustíka mám ráda - ale nerada bych byla s ním spojována v tom, o čem mluvím - tak racionálně zkoumej - ptej se - Velly , ptek se Lyryka, ketrého si tak moc obdivoval ... prostě se ptej ... a nesváděj to na mé emoce přeju Ti, že většina adminů má Tvou důvěru - máš fajn život

Fouckault
16. 05. 2006
Dát tip
zádné důkazy a rozum jsem neviděl.. nabízíš svou kvalitní poezii a emoce v nějakém boji.. ale nemáš archumenty, nemáš důkazy, jen mluvíš dokola zlých úmyslech čtenář má buď možnost ti emotivně uvěřit a jít s tebou do "svaté války" proti systému.. majitelce atp.. nebo začít věc racionálně zkoumat.. skutečně nemám osobní zkušenost že se něco podobného děje.. dokážu si představit jak by bylo těžké to dokázat pokud by se to skutečně dělo.. ale bohužel pokud nejsou důkazy je to jen tvrzení toho a toho nicku proti těm a těm nickům.. každý sám nechť si dá na své váhy osobnosti kterým důvěřuje.. tak například většina adminů má mou důvěru.. ty můžeš mít třeba mé sympatie a obdiv jako autorka ale to nestačí.

O.D.
16. 05. 2006
Dát tip
ale já používám rozum - a neútočím a argumenty? :) ale já jsem je předložila - k soudu s nimi nemůžu ... pokud Ti nestačí to, co se tady stalo ... ale asi nestačí ta Tebou citovaná pasáž patří Tobě a ještě jednomu "mazacímu" redaktorovi

Fouckault
16. 05. 2006
Dát tip
Roztekli se, když uháněli v sobě pryč. .. mimoch.. tohle je fakt úžasný.. * .. pokud se něco takového děje tak do té doby pokud se to nestane mě nebo někomu pro mě důvěryhodnému tak asi neuvěřím.. to bys měla pochopit a když útočíš bys měla použít právě "rozum" a předložit argumenty, neřkuli důkazy místo emocí jak to činíš.. a to stále dokola.. sakryš.. chroust je asi na pivu, takže ještě chvíli vydrž.. :-)

Saša Deda
16. 05. 2006
Dát tip
pěkná báseň a drsná diskuze pod ní - dala jsem Ti tip za tu symboliku... jen dodám, jak tomu je v Tvé poezii - nic není černobílé ani licé ani pravda. Někdy nezbývá než věřit. S.D.

O.D.
16. 05. 2006
Dát tip
to, co se tu dělo, je anarchismus - a´t tomu někdo věří nebo ne ... TADY je místo pro rozum . a ne v "kritikách" nevěříš tomu, že se tu smazávaly díla? a reakce? - :)))) promiň - jen smích

O.D.
16. 05. 2006
Dát tip
ach tak - svým dílem a angažovaností ... a rozumem ... nejsem si jistá, jestli vám neunikla hodina na základní škole o množinách ... jestli je rozum podřízen emocím anebo naopak

O.D.
16. 05. 2006
Dát tip
aha:) takže si moc nedělám ... nevěřím ... rozum jak vyšitý ... mazat nemůžeš, samozřejmě ...

Fouckault
16. 05. 2006
Dát tip
a co chceš od lidí? vždycky podléhají emocím.. každé lidské společenství je tím poznamenané, zdejší prostředí nemůže být vyjímka.. zajímavý postoj ja až ten jaký na základě tohoto faktu zaujmeš.. buď rezignuješ a kritizuješ.. to můžeš dělat konstruktivně, nebo nekonstruktivně (...) nebo se snažíš svým dílem a angažovaností systém zlepšit v dané struktuře na základě svých mantinelů. no.. už je to nudná diskuze, končím.

O.D.
16. 05. 2006
Dát tip
o Martě a Marii bylo venováno tomu "nad" - tomu něčemu, co není rozum a taky není pudy ... nečekám od redaktorů tady ani jinde, že "pochopí" - ono to opravdu v poezii nejde - ale čekala bych něco jako "nevztahovačnost" - to, čím jsem si taky prošla, ale taky jsem necítila potřebu být redaktorem - nedejbůh - majitelem literárního serveru - protože vztahovačnost nutí lidi mazat - nejen svá díla, ale i ta cizí - cozí názory - a to jen proto, že se mi to nevejde ... to, co mám osobního proti "majitelce" Písmáka není směrodatné - vadí mi to, že lidi, kteří mají tu "moc" určují pravidla - podle svých momentálních emočních impulzů

Fouckault
16. 05. 2006
Dát tip
já o ničem nerozhoduju, žádnou aautoritu tu nevidím.. prostě tu svým hodnocením vymezuji mě blízký žánr.. může to dělat kdokoli jiný kdo projeví zájem (pokud není programový brblal) o nějakém mazání nebo mocenských kmplotech vím jen z doslechu od nicků z kterými mám již jisté nedůvěryhodné netové zkušenosti.. takže si podobným poplašných zpráv moc nedělám.. naopak pohled kam dohlédnu je překvapivě prozaický.. většinou je za vším tajemnem ve struktuře serveru ryzí amaterismus.. pochopitelně

O.D.
16. 05. 2006
Dát tip
:) děkuji za odpověď takže píšu kvalitně - pro Tebe - ano? :) - vypadalo to tak a vypadá ještě jedna otázka - možná bude předcházet něco jako reflexe - samozřejmě sebereflexe, díky které snad :) - takže - dejme tomu jsem člověk, který má tady na Písmoni a přilehlých serverech nějaké známé - a vím už o sobě tolik, že asi, nějak, možná, dokážu odůvodnit to, proč něco je úplná blbost a něco ne ( samozřejmě pracuje vzdělání, četba, schopnost vcítění se, schopnost brát slova jako symboly ... atd.) - ale! - taky vím, že nejsem schopen od sebe abstrahovat úplně nejzákladnější lidské emoce - pokud to vím, žádnou funkci, kde "rozhoduji" - v úvozovkách, prosím! - asi nepřijmu - pokud nejsem abnormálně egoistický a mocensky založený nebo naivní .... patří to sem:) kdyby se tady nemazalo a mluvilo se normálně, tak by Písmák takhle nedopadl

Fouckault
16. 05. 2006
Dát tip
báseň je dobrá, koneckonců kritika skutečně tvoří i to co není, nebo dává do souvislostí to co třeba ani autoři neví.. autor coby medium nezvládající kontext.. tím ovšem nemyslím tu Písmáckou.. prostě nějak věc pojmenuješ.. a to děláš z nějakých svých pozic.. svýma očima.. jinej postup není možnej.. Píseš kvalitně, proč tě nehodnotím víš nejlíp ty sama a nepatří to sem. tečka.

O.D.
16. 05. 2006
Dát tip
no, je to věnováno "kritikám" "kritiků" - tož jsem chtěla vědět názor:) a copak je ta klatba? v čem spočívá? myslíš v tom, že Ti neumožňuju vyjádřit názor na dílo? :) ať je jaký chce? :)

Fouckault
16. 05. 2006
Dát tip
tady jsem kapituloval už dávno.. krom toho na mne zde.. byla uvalena klatba.. takže "bez komentáře" :-)

O.D.
16. 05. 2006
Dát tip
možná jsem chytil jinou rybu než autorka :-).. ale spíš než konkrétní zoologické znalosti a ryboznalství interpretátorů :) zde obdivuji řeku samou.. prostor vybudovaný textovou konstrukcí umožňující pohyb tam i zpět.. prostor kde můžu spatřit světlo i stíny tetelící se na hladině, nebo odhadovat hloubku v té či oné zátočině textu.. prostor vnímaný ve své celistvosti textové hmoty, který spuštěním toho správného mechanismu vnímání umožňuje spouštět v čtenáři jeho vlastní niterné odkazy.. napnutá pružina potenciálních významů a jiskřící obraznosti.. bez předkládaného diktátu jednoznačného a polopatického primárního významu... zamčené dveře se svazkem klíčů pod rohožkou.. je na nás najít si ten svůj.. cílem literární kritiky by mělo být ukázat na konkrétním textu proč působí tak či onak.. proč je patetické, sentimentální.. jakými literárními instrumenty je toho dosaženo, jaké pasáže jsou slabší. atd, atd.. zde kapituluji a stačí mi 4 slova "moc se mi líbí" :-) a jak je to tady? :)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru