Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Schránka

14. 03. 2001
1
0
1284
Autor
Kaguáš

Tahle básnička je stará. Patří k mým pubertálním prvotinám a ani nevím, proč mne chytla ta touha ji sem dát a podělit se o ni. Snad pro ten nezatíženej pohled co jsem tenkrát měl, snad pro mou naivitu, snad pro to hledající pubertální srdíčko, co jsem tenkrát měl a všechno tak intenzivně prožíval. Snad pro to...

Kolem prázdný schránky denodenně chodí, i když vlastně neví, kdo by jí moh' psát. Pod bolavým srdcem naděje se rodí, že by byl snad někdo, kdo by moh' odepsat. Nikoho už nemá; snad jen stromy v parku, kterým se zpovídá. A drobky sype ptákům seschlýma rukama. A šeptá verše slunci, aby jí chtělo hřát a dál šeptá ta slůvka, co říkával jí kdysi Ten co jí měl tak rád. Pak povídá si s Bohem, když hladí kůru stromu a slýchá ptačí zpěv. Za každým pak rohem, když navrací se domů, vidí svůj starý svět. Na podzim se krátí den. Příroda umírá. Listí padá na hrob ten, co nikdo nevnímá.
jorel
02. 04. 2001
Dát tip
zlaté časy prvích lásek, kampak mi uplynuly? tip

kafka
15. 03. 2001
Dát tip
Ondro... pubertální prvotina...? Psals' ji v deseti? ;-) ... dobré *

Carodej
14. 03. 2001
Dát tip
hezká prvotinka:o)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru