Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Rád si pospím

Výběr: Carodej
15. 03. 2001
5
0
2140
Autor
Naso

*140320001 0923 a.m. (neviete ako sa stať členom Klubu polôsmistov? To sú tí, ktorí ráno pol ôsmej vstanú, zazívajú, pozrú z okna na bláznov, ktorí sa náhlia do roboty a do školy a so slastným úsmevom si opäť ľahnú spať...)

Rád si pospím dlho až keď mám pocit, že kus dňa už zdrhol dávam šancu svetlu Zistím, že lúče za oknom nový deň si pletú musím vstať, než spánok zloží ma Deň je zatiaľ len prázdna množina aj sa teším, aj sa bojím v tejto chvíli rannej toho čo príde, čo sa ešte stane a sen nenechal spiatočnú adresu Sú také veci možné? Ale sú Bez toho, aby som rozumel deju veci sa proste dejú príbeh ťa pritlačí ako balvan Odsúdencom na neznámo za salvou ďalšia salva pripomenie krásobolesť žitia Tak vstávať! Deň už poslal pre mňa výťah aby mi pušný prach elánu nezvlhol Ja rád si pospím. Pridlho...
BooB
03. 04. 2002
Dát tip
deň je zatiaľ len prázdna množina - to zneje skvele a neoprášene - na rozdiel od toho pritláčajúceho balvanu... ale to bude asi tým, že mám radšej prebudenia veľmi skoro ráno...:)

Pája
15. 03. 2001
Dát tip
skvělé opravdu skvělé tvé rýmy jsou nápadité taky bych patřila do toho klubu taky si ráda pospím pridlho tip

Verita
15. 03. 2001
Dát tip
kde se fasují přihlášky....? :-))

Carodej
15. 03. 2001
Dát tip
Tohle je naprosto špičková báseň. Jednak obsahově, protože za pomoci příjemných metafor a neotřelých veršů věrně popisuje niterní pocity mnoha lidí, a přitom to není "jen další" báseň o lásce (ty také mluví o niterních pocitech). Je to kompaktní dílo, ucelené, vtipné, technicky dobře zvládnuté, osobité. Umožňuje čtenáři nalézt se v něm. Proto mu dávám tip a výběr.

Naso
15. 03. 2001
Dát tip
Čarodeji, dnes si ťa viac vážim ako Merlina! :-)

J
15. 03. 2001
Dát tip
tip :o) taky jsem jedna z těch

Yenn
15. 03. 2001
Dát tip
Uzasne rymy.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru