Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

momentka

21. 05. 2006
3
0
973
Autor
brainstorm

Neexistuje místo na světe,kde nás nemůže navštívit smrt-ikdyž neustále obracíme hlavu vzhůru,jako bychom byli v pochybné a podezřelé zemi...¨Nevíme kde nás smrt čeká,a tak ji očekávejme všude.Cvičit se ve smrti je cvičit se ve svobodě.Člověk,který se naučil umírat,se odnaučil být otrokem. Montaigne

 

V čajovně.

 

Před sebou knihu života a smrti a nedaleko skupinka nalešťených slečen řešících problémy nestálosti virtuální komunikace.

Víření djembe a dum-dumů nechápavě podtrhuje dynamiku jejich rozhovoru.

Venku míza prožívá svou cyklickou touhu překonaváni gravitace.Červené čáry značky Tissot mašírují vojenským krokem.

Naproti základní škole.

Naproti Tibetu.

 

V průhledné větrné plachtě.


Fouckault
22. 05. 2006
Dát tip
pěkná formálně se mi líbí dramatické "přiškrcení" textu krátkými větami až k Tibetu.. a pak pěkný zdánlivě abstraktní vzdušný závěrečný verš.. dává možnost výdechu..(ale i..) fajn že jsi se na závěr nenechal svést k nějakému jasně artikulovanému moralizování a oslovil jsi tak nitro čtenáře účiněji.. mám výhrady k některým drobnostem.. "naleštěných slečen" a . "virtuální komunikace" mi nějak v textu nesedí .. jakoby jiné lokální rozlišení pixelů v obraze :-) oceňuji odvahu pustit se do takto rozvolněné poetické stavby bez formiček strof a tradičního členění..

brainstorm
21. 05. 2006
Dát tip
etna:diky

etna
21. 05. 2006
Dát tip
moc se mi líbí ta "pozorovací" atmosféra a za ní *

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru