Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Symbol Míru

03. 06. 2006
0
0
1538
Autor
KikiRiki

 

Symbol míru – poselství míru, tolerance a porozumění  

Dne 16. června 2006 od 19 hodin Humanistické hnutí s neziskovými organizacemi a zastánci myšlenky míru vytvoří na Hradčanském náměstí v Praze společně symbol míru se zapálenými loučemi. Cílem této akce je podpořit mír ve světě, vyjádřit nesouhlas s okupací v Iráku a hrozící válkou proti Íránu a všemi válečnými konflikty probíhajícími na celém světě. Válku nepovažujeme za skutečné řešení problémů. Všechny konflikty vznikají na základě neznalosti, netolerance a strachu z odlišnosti, což vede jen k násilí a utrpení lidí. Neuznáváme válku jako záminku pro šíření demokracie, protože ve skutečnosti jde jen o vykořisťování slabších států a využívání jejich zdrojů. Cestou je otevřený dialog mezi kulturami a státy, porozumění a tolerance.

Abychom dosáhli mírového soužití, musíme se respektovat i na úrovni každodenních mezilidských vztahů. Odpouštějme si a snažme se chovat k druhým tak, jak bychom chtěli, aby se oni chovali k nám. Každý člověk je jedinečný a něčím odlišný, respektujme proto tuto nádhernou rozmanitost. Důležité také je, přijmout sami sebe takoví, jací jsme a rozvíjet své dobré vlastnosti. Bude-li mír v srdci lidí, bude i mezi národy a na celém světě.

!!!postavme se proti násilí!!!

Přijď si pro svou louč a pomoz s vytvořením

Symbolu míru

 

SYMBOL MÍRU,

tolerance a porozumění

vyjádřeme tak jasně náš nesouhlas s okupací Iráku a s hrozící jadernou válkou v Íránu

pátek 16.června 2006

na Hradčanské nám.

od 19 h program

ve 21:00 zapálení loučí

K vytvoření symbolu Míru je z organizačních důvodů vhodné zamluvení si míst předem. Vzhledem k neziskovému charakteru akce, je Symbol míru autofinancovaný - to znamená, že každý z aktivních účastníků tvořících Symbol míru si zakoupí lístek v hodnotě 60Kč - z kterého se hradí náklady na louč a technické vybavení akce. Louče se kupují hromadně a budou k dispozici v den akce.

Viki - 731 063 713;  viktor.votruba@gmail.cz

 

 

 


Vranitko
06. 06. 2006
Dát tip
Akce je to možná zbytečná, ale je fakt, že Amerikáni by se měli zahrabat na svém kontinentu a přestat okupovat okolí

StvN
05. 06. 2006
Dát tip
Bych to viděl spíš na Teherán.

Tak si to znova čtu, a docela se bavím představou, kterak mě nějaký muslimský či jiný extremista z neznalosti unese, z netolerance si řekne o výkupné a ze strachu z odlišnosti mi uřízne makovici. Navrhuju, aby ctění Humanisté vyrazili předvést svoje divadýlko s mírovým posláním do Bagdádu. Nepochybně budou mít úspěch...:)

Kdyby to bylo ještě menčejšíma písmenkama, prosím...

šeptala
04. 06. 2006
Dát tip
to je parodie nebo je to myšleno vážně? a kdy budou následovat oslavy výročí desetitisícího umučeného vězně v Saddámových věznicích? to je fakt džouk

papouch
03. 06. 2006
Dát tip
papoušek se taky loučí :-)

StvN
03. 06. 2006
Dát tip
Loučema proti jaderné válce. Hurá.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru