Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

To se může stát jen mně, aneb psí hovínka

06. 06. 2006
0
0
1047
Autor
Gryzlik

Tak tohle je moje kompozice...

    "Leničko, zajdi se psem." oznamuje mi otec. Beru tedy vodítko, psa, klíče a sáček na psí exkrementy a vyrážím ven.
    Hurá, hned před domem šlápnu do psího hovínka. "Bože, ať to ti pejskaři laskavě sbírají," pomyslím si a jdu směle se svým psím miláčkem za obchůdek. Své pesany tam venčí hodně lidí.
    Úkol splněn a pes je vyvenčen. Ano, příznávám se. To, co můj pes na trávě vytvořil, nikdy nesbírám.
    Jednou zase takhle spěchám na autobus. Už opravdu tuším, že budu muset jít opět pěšky a ošoupu si své nové boty. Běžím kolem parčíku a to, co vidím, snad nikdy nepochopím. Nějaká ženská tam běhá se sáčkem a sbírá opravdu všechna psí hovínka. Fuj. Tohle není možné. Ona totiž ani psa nemá.
    Psí exkrementy by se opravdu měly sbírat, jenže ono to je takové nechutné.
    Odpoledne jsem byla se svým přítelem na louce. Ležela jsem na zádech a on mě líbal. Romantické, řekne si člověk, ale mělo to své obrovské ALE. Najednou jsme oba ucítili takový podivný smrádeček. Posadili jsme se. Na zádech jsem měla rozplácnuté psí hovínko. Super, na bílém tričku to vypadalo dokonale a k tomu to suprově smrdělo.
    Pejskaři jsou stejně někdy zvláštní lidé. Mají své psy rádi a chodí je venčit. Většinou však hovínka svých psích miláčků nesbírají.
    Proč taky hovínka svých psích miláčků mají sbírat? On to stejně nikdo nedělá. Vlastně, ono to je přeci hnojivo. Přírodě to prospěje. Není to jedno? Hovínko sem, hovínko tam.
    Ale co následky? Představa, že se jednou probudíme a svět bude zaplaven psími hovíky, je přeci nádherná.
    Pejskařům a pejskům zdar a jejich venkovním výtvorům zvláště!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru