Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Fialoví ptáci

08. 06. 2006
0
0
657
Autor
Veronique.m

Fialoví ptáci

Klížily se jí oči a sotva vnímala okolní přírodu. Ležela v trávě, ve vlasech jí bloudili mravenci a slunci se už chtělo také spát. Po tvářích jí utekl pár slz. Dva slaní a prokletí milenci. Bázlivě zvedla dlaň. Chtěla se dotknout mraků a vymazat je. Chtěla se dotknout slunce a něco změnit. Další pár slz se vsakoval do hlíny. Byla tak hrozně unavená. A svět se nestaral. Nikdo se nestaral. Proč vzali andělé lidem křídla?

Zavřela oči a zaslechla klavír. Klavír, který nikdy nebyl. Slzy si na její kůži vytvořily cestičku a tiše putovaly do tmy, ze které vzešly. „Do nebe nevedou schody,“ křičeli na ni. „Smích se nedá schovat do lastury.“ „Přestaň snít a per se, svět je zlej.“ Zlej? Po nebi kroužili fialoví ptáci. Ptáci, co nikdy nebyli. Ale ona je vidí. Vidí je a jsou nádherní. Jako pohádka…jako láska. Křičeli na ní, že láska je jen slovo. Křičeli…protože si mysleli, že tak se říká pravda.

Hřbetem ruky si utřela obličej a všimla si léků, co jí dali ti v těch bílých pláštích. Ti s klíči. Udiveně hleděla na světle šedé pilulky. „To Ti pomůže vidět pravdu,“ říkali. Zamračila se. Pravdu? Na co je taková věc dobrá? Proč by měla vidět pravdu, když fialoví ptáci a klavír nikomu neublíží. Když láska neublíží. Když se po schodech dá dojít až k Bohu…

Běžela ulicí a smála se. Pilulky vyhodila hned do prvního koše. Smála se a radovala se, dostala od Boha pár křídel. Krásných obrovských bílých křídel. Křídel, která nikdy nebyla.

 

08.06.06


StvN
08. 06. 2006
Dát tip
Nevěřila bys, kolik vás takových je.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru