Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

SVĚT ZA ZDÍ-11

31. 03. 2008
0
0
1304
Autor
fungus2

Část jedenáctá

Přes napnutý luk Asim uviděl vynořující se velké postavy obalené pískem. To se dělo za chraplavého řevu, který pronikal do morku kosti. A vzápětí se obrovité postavy s velkými palicemi rozeběhly k bojovníkům na koních.
„Miřte jim na hlavy!“ vykřikl Asim. Ten na vzpínajícím se koni mířil šípem na hlavu jedné běžící písečné postavě, načež vystřelil šíp. Ten se mihl vzduchem a jeho hrot vnikl do krku postavy. Záhy se ozval její strašlivý bolestivý řev, přičemž ona padla na zem, a ta se zatřásla.
  Asim se na vzpínajícím koni neudržel a ocitl se na zemi. Na ní se převalil a poté se přikrčil. Rychle dal šíp do luku a zamířil jej na běžící postavu, která se za ohlušující křiku k němu přibližovala. Při vypálení šípu postřehl, jak se ona rozmachuje, načež jí šíp zasáhl hlavu. Zároveň Asim hbitě uskočil do strany a na místo, kde byl, dopadla horní část palice. Tu svírala v mohutných tlapách písečná postava, co se za bolestného řevu zhroutila. Přitom se opět otřásla zem a Asim ztratil rovnováhu. V leže na zádech rychle vytáhl šíp, dal jej do luku, napnul tětivu a zároveň se díval s vytřeštěnýma očima před sebe.
  Poté uviděl, jak se další dvě postavy po zásazích šípů zhroutily a také postřehl, jak jednoho bojovníka zasáhla opakovaně obrovitá palice, která ho proměnila v krvavou kaši. Na tu postavu, co svírala palici, hned vystřelil šíp a ten jí zasáhl do pravého ramena. Rychle vypálil další šíp, jímž se trefil do její pusy. Přitom se ozval ohlušující řev, při kterém se postava zhroutila, ale ještě stačila mrštit železnou palici proti střílejícím mužům. Asim zahlédl, jak ona letí vzduchem a varovně vykřikl. Současně se rozeběhl, ale zakopl o kámen a ve stejný okamžik se nad ním mihla hozená palice. V leže poté sledoval, jak dopadá do míst, kde se nacházejí bojovníci. Dvěma se nepodařilo utéci a palice je přimáčkla za bolestných výkřiků k zemi. Rychle se zadíval na opačnou stranu a naskytl se mu pohled na Imara, jenž utíkal před dvěma písečnými postavami. Přitom se na chvíli zastavil, pootočil se a na jednu z nich vypálil šíp, jímž zasáhl hruď jednoho z pronásledovatelů. Zasažená postava udělala za řevu velký skok, při němž chtěla na Imara dupnout nohou. Ve stejný okamžik však Asim vystřelil na ní šíp, který se jí zabodl do čela a Imar uskočil před kácejícím se tělem. Pak Imar rychle napnul tětivu luku a vypálil šíp na druhou postavu. Ta se rozmachovala, ale byla zasažena do krku. A on opět musel uskočit, aby nebyl zavalen mohutným tělem.
  Písečné postavy se daly náhle na útěk a zmizely v písku, před nímž na zemi zůstala ležet mohutná těla, z nichž trčely šípy.
„Rychle se musíme dostat přes tu písečnou pláň!“ vyhrkl Asim, načež se bojovníci rozeběhli ke koňům. Zanedlouho muži jeli tryskem k těsné řadě velkých kamenným sloupům, jenž vytvářely přes písečnou krajinu přemostění.
„Jakmile se vobjeví v tom písku, tak hned palte!“ vykřikl Asim jedoucí v čele. Před nimi letěl dravec Oro, který občas zakroužil nad písečnými dunami. Když už bylo vidět konec písečné pláně, tak se náhle rozkřičel. Jezdci okamžitě zbystřili pozornost a vzápětí se jim naskytl pohled na vynořující se postavy. Okamžitě vzduchem zasvištěly šípy, načež některé z nich zasáhly vynořená těla. Když se bojovníci tryskem dostali na konec sloupového přemostění, tak se vzduchem mihly  železné palice a několik jezdců i s koňmi bylo sraženo na zem. Když Asim se svými muži vjížděl tryskem do lesnatého porostu, tak slyšeli řev písečných postav. Ty se vrhly na sražené bojovníky, kteří zůstali ležet na zemi a palicemi do nich zuřivě mlátily.
KONEC JEDENÁCTÉ ČÁSTI

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru