Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Popis nestvůry - Wingar

21. 06. 2006
0
0
871
Autor
Ashen

V bažinách se pohybuje neznámá bestie, nejspíše vlkovitá šelma, která zabíjí i zkušené dobrodruhy... (zkusit takovouto bestii vymyslet, její popis, vznik, chování, preferovaný způsob boje, atd.)


Bestie je přes dva metry velká. Šedé ochlupení jí zakrývá celé tělo. Z mordy plné velký žlutých zubů odkapává slina smíchaná s krví. Rudé oči nahání strach. Díky tomu, že žije v bažinách, má silné svaly, aby se neutopil. Barva kůže je šedá, a tak je v bažinných oblastech velmi málo viditelný. Nikdo nedokáže úplně popsat vzhled této nestvůry. Drápy má okolo čtyř centimetrů dlouhé. Je to něco mezi obrovským vlkem a vlkodlakem, ačkoli chováním připomíná i hyenu. Nahání strach při pohledu na ní, a když vyje, ježí se lidem chlupy na zátylku. Zvířata se této oblasti radši vyhýbají. Je to Wingar, proměněný bratr vlkodlaků...


Wingar má původy ve vlkodlakovi. Jenže Wingar je natrvalo proměněný ve zvířecí podobu. Nikdy se už nepromění zpět, zlá zvířecí podoba ho zcela pohltila. Nemůže žít bez krve, neumí mluvit, zato je velmi silný. Považuje se za pána vlků a vlkodlaků ve zvířecí podobě. Je závislý na krvi. Loví hlavně v noci, ale i ve dne ho lze najít, povětšinou právě vzbuzeného, protože má dobrý čich a většinou si on nachází dobrodruhy, než oni jeho. Vidí v noci dobře, ve dne hůře. Nemá moc rád světlo, je na něm oslabený, ale ne moc. Hodně mu vadí oheň, jak normální tak magický.


Jakmile uvidí nějakého člověka, bezmyšlenkovitě útočí. Jde hlavně po hrdle a po krku. Když se dostane až ke krvi, snaží se jí napít čím dál víc a zapomíná na obranu. Ale krev ho také posiluje. Taktika je vypít co nejvíce krve. Pro lok krve zapomíná na obranu. Jeho boj je většinou o útoku. Rány si líže, ale teprve až když je po boji. Útočí bez rozdílu, útoku se zdržuje jen když útočí nemrtvý (ti krev nemají) či drak.


V útoku se rozebíhá a skočí k hrdlu. Nastavené zbraně odrazí tlapami, zuby jde po krku. Pokud je jeho útok odražen, dokáže se na krátkou dobu postavit na zadní a pak mává rukama jako kyji. Jakmile je protivník zasažen, či je odkrytý, vrhá se opět po hrdle. Drápy je schopný rozervat hrdlo. Proti němu je účinná plátová zbroj, tu neprorazí, ale zkouší to. Pokud je protivník silný, snaží se ho nalákat do bažiny, a následně odzbrojit, zabít, a vytáhnout na břeh, kde se chce dostat ke krvi.


gringoo
10. 09. 2006
Dát tip
pes baskervilský :-) dobrý

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru