Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Vášeň

21. 03. 2001
6
0
2450
Autor
Stínovlas

Ještě dřímá, ještě spí, chce nakreslit k tobě tečnu. Ozvěna těch žalmů zní, visí někde v nekonečnu. Cizokrajnější a svěží jarních květů magnólií. Lehká je jak ptáků peří v nitru mém jak pod fólií. Průhledná je, azurová, k tobě ji to táhne blíž. Rodí se jak řeka dravá, počkej chvíli, uvidíš. Chladný plamen, žhavý mráz, síla krutá tebe chtivá, boří ve mně každou hráz, jak tsunami - vášeň divá.
Stínovlas
28. 03. 2001
Dát tip
Jé, to je dobré. :o))

jorel
27. 03. 2001
Dát tip
STÍ-sněn na duši chci tip Ti dá-T NO-rmálu lásky vyjádřil js-I VLAS-tnosti touhy - je to to-P ,o))

inventor
22. 03. 2001
Dát tip
troufnu si tady nesouhlasit, rýmy vůbec špatné nejsou, rozhodně překračují minimálně zdejší nadprůměr; troufnu si polemizovat s tvrzením Albiho, že jde o gramatické rýmy, gramatický rým je tvořen skloňováním (zejména sloves) do stejného gramatického tvaru, protože jinak by se nevytvořil rým; v téhle básni však nejde o zvukomalebnost před obsahem - tématem básně; téma je velmi nosné a kdyby se rýmy nekonaly, nic by to na vyznění obsahu nezměnilo, takže jsou rýmy tak trochu navíc pro cizelovanou krásu; báseň jsem si ocenil vysoko...

Albireo
21. 03. 2001
Dát tip
Velmi neotřelá slova a silný obsah vyvažují místy slabší rýmy (gramatické, nebo jen asonance). Celek je proto IMHO nadprůměrný a dávám mu přes jisté formální výhrady Tip. Trošku víc pracovat na formě, a bude z Tebe básnířka, kterou budou kolegové Písmáci dost uznávat. V každém případě to vidím tak, že se průběžně lepšíš, a to mě těší.

rire
21. 03. 2001
Dát tip
Je to moc hezky a Tipoidni Akorat me prastilo pres jazyk a potazmo pres usi [azurova/reka drava]. Btw. Albiiii, uz jsi zase nedal tip :)))))))))))))))))))))))))))))

Albireo
21. 03. 2001
Dát tip
Promiňte sklerotikovi. Už tam je. Slabších rýmů je tam víc, spí/zní, peří/svěží.

Merle
21. 03. 2001
Dát tip
není to špatné.... jen tak tak, ale přeci jen na tip

Naso
21. 03. 2001
Dát tip
báseň-vášeň v rytme crescendo - uznanlivo dobré!

Carodej
21. 03. 2001
Dát tip
Nevím, že bych si dělal přesnou míru čemu dám tip a čemu ne...... pro mne je tip značka pro ostatní, aby se taky koukli...... *

Rýmy se mi nelíbí - ,blíž - uvidíš, mráz - hráz, a spol. nejsou zrovna nápadité.

Vojtek
21. 03. 2001
Dát tip
Albireo: ????? co je na těch rýmech slabého ???? a vůbec já tomu nerozumím :-) nápad i básnička se mi líbí...takže *!

Ber
21. 03. 2001
Dát tip
ozvěna těch žalmů zní...

kapka
21. 03. 2001
Dát tip
výstižné ....

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru