Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Taková malá úsměvná historka..

27. 06. 2006
1
0
807
Autor
HH_baby_star

Moje dílo je vždy originálem ve svém oboru. A tak mnohé ani nepřekvapí to, co je mým dílem teď... Toto má v sobě jednu myšlenku: Proč přemýšlet nad zdánlivě důležitými věcmi, když jsou v tu chvíli důležité ty obyčejné.

Sedím v kavárně a hledím do němého prostoru před sebou.

Snad ani není němý ten prostor, jen mě k němu nepoutá nic.

Pouto mezi mnou a prostorem přede mnou neexistuje, možná proto je nevnímám.

Pomalu usrkávám kávy a myslím přitom na to, jak je to mezi mnou a zdánlivě neexistujícím prostorem přede mnou, až mě z mých filozofických myšlenek vytrhne horká kapka toho černočerného nápoje, která mi tenkým proudem krápe na kalhoty....Ach jo, teď ještě platit za čistírnu. Kdybych býval myslel na plastový kelímek, v němž se v tisících molekulách kapaliny skrývá kafe, byl bych býval nemusel chodit po městě jako blb.


Baziliška
28. 06. 2006
Dát tip
prolog je opravdu příliš silné kafe... jiko má pravdu, že podmiňovací způsob na konci tomu nepřidá...i proto, že tam správně nepatří..."byl bych býval" referuje o vzdálenější minulosti, ne o bezprostřední události... nápad sice není nijak originální, ale alespoň je to mnohem lepší než ostatní tvoje věci... ztvárnění není špatné, je-li míněno lehce ironicky:-) fejeton to není ani omylem, zařaď to spíš do drobnůstek nebo rovnou do blbůstek... nicméně dávám tip za zásadní zlepšení od minula:-))

be_be
27. 06. 2006
Dát tip
no to je pravda, fejton to ozaj nie je, ale to by mi vobec neprekazalo, ze si to oznacil ako fejton. mne skor vadi ten prolog, cele to podla mna kazi a ked si ho clovek precita, tak uz ani nema chut citat si to samotne dielko. ("Moje dílo je vždy originálem ve svém oboru.") Predpokladam, ze si to sice nemyslel uplne vazne, ale aj tak to posobi rusivo.

JiKo
27. 06. 2006
Dát tip
logika: člověk nevnímá něco právě proto, že to neexistuje. v závěrečných podmiňovacích způsobech neshledávám pozitivní ani kapku toho kafe. Celkově, a to tě asi překvapí, musím podotknout, že tohle není fejeton

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru