Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

In nomine Dei Nostri... Amen!

05. 07. 2006
1
0
910
Autor
exnexus

Mám do těla vyryty Kristovy rány, tak pojďte se mnou, jsem Bůh! Mými anděly jsou vrány, mým rájem smog a jedovatý vzduch! O chromované masky auťáků se s kvílením řeže noční vzduch a duní ve špinavých oknech baráků. Píšu na zdi, že jsem Svatý duch. Krvácím z čela, nártů a boků, mám bederní roušku Nike, sandály Adidas, a viděl jsem končit přes dva tisíce roků! Mé poselství je mocnější než Čas! Do deště kvílí gumy mého ševroletu někde tam, kde končí oblouk duhy. O utrpení lásky kážu znuděnému světu a nikdy mi nestačí být jenom druhý! Jsem vaše osobnost z barevných grafittů a hard-tekem zní můj milostiplný hlas! Mojí Biblí jsou poznámky z vašich sešitů a není mi skrytá žádná z dívčích krás! Jsem vneustále všude a budu vás vést! Promlouvám k vám z vašich obrazovek a ukazuju vám to, co ještě dokážete snést. A nestojím vás tím ani pár stovek! V ruce mám pistoli a v druhé kříž, oči mi hoří plamenem, který vás osvítí! Jsem čistě bílá formaldehydová růže, z níž vykvete mor pro plevel i pro kvítí, jsem váš soudce, který spálí plevy a zaseje jenom zralé a zdravé zrní! Vašimi vlasy vytřu shnilé chlévy! Chodidla mě na pedálech lehce brní a můj ševrolet je jako střela, která letí vstříc zlé budoucnosti! Kristova krev jako by mi tělem vřela - jsem bůh, který odhazuje vaše kosti!

pro začátek jedna o chvilku víc než 3 roky stará blasfemie...

jestli někdo chcete moralizovat nebo mi vyčítat přehnané sebevědomí, tak si to rovnou můžete odpustit, protože se tomu stejně tak maximálně VYSMĚJU a vám taky (není to o mě a v kacířství se vyžívám)...

konstruktivní a duchaplné připomínky uvítám negativní i pozitivní!


exnexus
06. 07. 2006
Dát tip
díky za tip! =o) prolog formou nekrologu za dílem a dílo je v prologu - nešlo mi to vkopírovat do hlavního textového pole a nechtělo se mi to celé přepisovat... no, kacířství... když jsem to ukazoval kamarádovi (oddanému křesťanovi, tak mi řekl, že je to netolerovatelný rouhání - a že brzo skončím jako Lennon, když tvrdil, že Beatles jsou populárnější než Ježíš...) ;o))

šňupálek
06. 07. 2006
Dát tip
a ty si myslíš, že je todle kacířství? (mimochodem, co je prolog a co dílo?) mojí biblí jsou módní časopisy holek sedmé třídy.. je to dobrý - prostě se mi to líbí..jo, ten odporný realismus, co?... *

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru