Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

prapodivné vzpomínky

05. 07. 2006
0
0
894
Autor
exnexus

Je to už dávno, kdy jsem zemřela naposledy. Nyní jsem opálový lom světla na střípcích jantaru, uvězněný v mozaice smaragdových stínů listů mladého osikového háje, jehož mramorové větve šeptají smích do ptačích snů a splétají bílé éterické chmýří na azurovém podbřišku oblohy do vířících spirál mraků. Průsvitná kusadla mravenčích albínů vetkala do pavučiny mých myšlenek slzy, které padaly s rosou do lučních džunglí, a ornamenty zvláštních vzpomínek. A já se bojím vytvářet si nové… Vzpomínám si na hořkou vůni pelyňku a na mučením slasti přivřená víčka při posledním orgasmu znovuzrození. Vzpomínám si na chladný a sterilní třpyt miniaturních sluncích na hrotech jehel, když kůží pronikaly do mého těla, a také na pestrobarevné tabletky v zapomenuté dívčí ruce, která pak něžně svlékala mé kalhotky a vyhrnovala mou sukni až nad pevné křivky mladých hýždí. A vzpomínám si na neuvěřitelnou bolest, když stále ještě horký skalpel poprvé projel mými třísly. A na prázdnotu, kterou jsem byla naplněna, když vykradli mé tělo a o ukryli ho jako maso na zítřejší večeři do zmrzlé tmy chladícího boxu. Ale je to už dávno a vzpomínky rychle blednou. Dřív než se pro mě vrátí, odplouvám na drakkarech úlomků kůry mrtvých stromů vstříc apatickému oceánu, vstříc dalšímu znovuzrození, až mě příboj rozmělní o ostré pobřežní útesy… Jen doufám, že mé orgány neprodali někomu, kdo stejně za pár let zemře sešlostí věkem! Je to už dávno, kdy jsem zemřela naposledy…

NEKRO(B)LOG:

jakto_že_mi_kurva_nejde_vložit_text_do_zasraného_hlavního_textového_pole_?_!_?_!_?_!_?_!_!

ne že by mi to vadilo...


exnexus
06. 07. 2006
Dát tip
komplikovanost je moje charakteristická vlastnost =o) vysvětlení obsahuje předposlední věta - alespoň myslím...

šňupálek
06. 07. 2006
Dát tip
nějak se to blbě čte... asi ty dlouhý přívlastky (řiká se tomu tak, žejo? - průsvitná kusadla mravenčích albínů...) je to už dávno, co sem zemřela naposledy - to je ale fakt dobrá věta, jenom mi chybí vysvětlení... je to holt už dávno..

exnexus
05. 07. 2006
Dát tip
pod pojmem zásvětská civilizace si nedokážu nic představit, takže na to nezareaguju

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru