Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

...bez názvu... (ale podívejte se na to)

04. 04. 2001
7
0
1851
Autor
Ondrej_Fiala

Moje nejnovější věc... zajímala by mě moc Vaše kritika...

(…) …po zrnku zrnko sype se písek ve strunách zvuk čas nachystá skryt prsty nahých harfenistek stojím sám slepý sólista… - zrak upřený do nevidění - …tápavě hmatám po doteku jako bych čekal že se změním jako bych hledal v řece řeku… Takt první stvořím odhodlaně. - tóny se světlem rozestoupí - Promnu si slastně vlastní dlaně ve stínu strachu náhle skoupý. - Skloním se Tvojí siluetě - Než se mne modré ticho zhostí, vzývat Tě budu v každé větě sametem smutných událostí. Zmatený sevřu ruce v pěsti - ztemnělá cesta plná stromů - pár kroků vpřed jít do neštěstí, pár kroků zpět… a zase domů… Schovám se, zavřu, za kameny. Za trávu, listy, dávný močál… …sabatem sání z prsů ženy vrátím se k Sodomě – tam kde jsem počal. (2001)
Kathe
10. 04. 2001
Dát tip
...tápavě hmatám po doteku / a dál viz Rivka a suva / zasloužený tip !

Amicta_sole
09. 04. 2001
Dát tip
*!!! Líbí se mi - rýmy nalezené až na dně kalíšku... nebereš zeshora, ty nejsnáze dostupné... onomatipoeticky předeš a spřádáš... a ty obrazy... modrý samet slepoty, skrytý v tónech (snad Ježkova klavíru? Snad kohokoli jiného, slepého sólisty v nás...) Líbí až do konce... tip!

suva
09. 04. 2001
Dát tip
mě nejvíc říkají verše, které nejvíc říkají Rivce :c)

Mythus
05. 04. 2001
Dát tip
Ďakujem.....

inventor
04. 04. 2001
Dát tip
první dvě a poslední strofy jsou dosti dobré, zbytek trošku rozbředlý, ztrácí intenzitu a otupuje pozornost..

Ber
04. 04. 2001
Dát tip
souhlas s Vyjan

Stínovlas
04. 04. 2001
Dát tip
Škoda, žes tomu nedal název - popřemýšlej nad ním. Celkově se mi báseň líbí, ale jako bych jí po čvtrté strofě přestávala rozumět. První strofa mi přijde naprosto excelentní - propracovaná. Dál už jsou takové ty rýmy domů/stromů.

Naso
04. 04. 2001
Dát tip
moji predchodcivia majú pravdu v tom, že sa od básni k básni lepšíš. Tiež musím súhlasiť so Stínovláskou, že báseň si zaslúži titul. Používaš vskutku zaujímavé obrazy, mne sa aj tie rýmy páčia a záver diela núti uvažovať... Toto bude z mojej strany na tip. Staň se!

Rivka
04. 04. 2001
Dát tip
jako bych čekal že se změním jako bych hledal v řece řeku… Beze slov... *

Vyjan
28. 03. 2001
Dát tip
Je vidět, že jsi vykonal kus práce na sobě. Je to v tobě, to je vidět. Zajímavé obrazy, nenásilné a ale taky nepříliš otřelé rýmy. Taky mistrně pracuješ se zvukem básně: sykavky zní jako koncert. Bohužel po pár slokách to už začne znít trochu monotónně a mám dokonce i pocit, že mě to trochu brání ve vnímání obsahu. A nakonec: myslím, že ta básnička by si přece jen nějaký název zasloužila. Popřemýšlej ještě nad tím. P.S. Oprav si chybu ve 4. verši. Ahoj!

Díky moc za upozornění Vyjane, to slepí (místo slepý) je opravdu trochu trapné... jdu to opravit...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru