Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jiný život 4: Nový domov

18. 07. 2006
0
0
493
Autor
Slytherin
Blížil se úsvit a Larrymu se nechtělo vracet do hrobky Shadowových. Hledal jiný hřbitov, kde by se mohl přes den ukrýt. Byl na kraji města. Vypadal neudržovaný. Vešel rezavou, rozvrzanou branou. Tráva mu skoro přerůstala přes hlavu. Bylo tu ticho. Nebyl tu žádný šum rušného města. Byo zvláštní, že zde byla vyšlapaná cesta. Někdo sem určitě chodil. Po chvíli se zastavil. Zaujala ho něčí silueta sedící na hrobě. Odvážil se přijít blíž. Ještě kousek.....a ještě pár dalších tichých kroků. Silueta na něj pohlédla. Zvedla se. Chvíli na sebe hleděli.
o ,,Potřebuješ něco?" zeptala se celkem vlídně silueta. Podle hlasu to byl muž.
,,Kdo jste?" zeptal se Larry.
,,Kdybych ti to řekl, nevěřil bys mi nebo by jsi utekl."
,,Upír," řekl si pro sebe potichu Larry.
I když to bylo potichu, stejně to bylo slyšet. Aspoň tedy pro upíra ano.
,,Jsem upír. Došlo ti to, že?"
,,Ano, jsem totiž taky...."
,,.....upír," dokončil za něho ten druhý upír.
Přišel k němu blíž. ,,Jmenuji se Dracon," představil se.
,,Na tomto hřbitově už celá staletí sídlí rod Warbloodových. Upíří rod."
,,Právě jsem jeden rod opustil,"řekl Larry. ,,Shadowovovi."
,,Ty znám, ale jen pár členů. Rody se spolu moc nestýkají. Všechny žíjí v takovém uzavřeném kruhu," vysvětloval Dracon. ,,Proč jsi od nich vlastně odešel?"
,,Když byla měsíční slavnost, jejich oběť byla moje bývalá přítelkyně. Nechtěl jsem, aby ji obětovali. Jenže má současná přítelkyně, upírka z toho rodu, ji zabila. Už jsem s nimi nechtěl být."
,,Oběť měsíční slavnosti má pro nás upíry zvláštní cenu. Obětí se stává ten člověk, kterého uvidíme hned jako prvního. Sledujeme ho tak dlouho, dokud ho nedostanem. Nedivím se, že ji nechtěli vyměnit. ty jsi se oběti zastával, chránil jsi ji. Tvá přítelkyně začala žárlit, a proto oběť zabila."
Larry se jen smutně díval do země. Po hlavě se mu zase potulovaly vzpomínky na hezké chvíle s Elizabeth.
,,Pokud by ji nezabila ona, udělal by to někdo jiný. Je vidět, že se z tebe ještě nevytratila všechna lidskost. Pojď za mnou."
Larry s novým známým prošli cestičkou, ležící mezi přerostlou travou. Mířili k hrobce Warbloodových. Vešli dovnitř. Stejně jako v hrobce Shadowových zde byl sál. Bylo v něm několik rakví. Do nějakých se upíři teprve ukládali, v některých už zřejmě nějací leželi. Nikdo ani nesledoval přicházející.
Prošli celým sálem k nějakým dveřím. Vedly do tmavé chodby, svítilo zde jen pá pochodní. Stanuli před dalšími dveřmi. Dracon otevřel do místnosti s jednou rakví.
,,To je tvůj pokoj," řekl. ,,Vítej mezi Warbloodovými."
Larry vešel dovnitř. Byl to jeho nový domov.
Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru