Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Někde kolem ničeho

19. 07. 2006
0
0
663
Autor
Frost

Měl jsem potřebu něco napsat a také to sem uložit, co, když mi exne disk a já se k tomu nebudu smět vrátit. Doufám, že Vám text nebude dávat smysl, i když ho totiž má, bude jasný pravděpodobně jen mě a tak je to asi nejlepší.

Každý máme někdy pocit, že jsme dělali věci, které před námi už někdo tisíckrát, ba i vícekrát! Dokonce i tyto řádky jsou jen sprostou kopií milionkrát omílaných textů. Co naplat, život je boj a mě je celkem fuk, kdo, kde a kolikrát co napsal. Alespoň dnes, teď, v tuhle hodinu, minutu, sekundu. Je mi nějak všechno jedno a přesto jsou věci, co nejsou. Není to kravina, ani náhodou. Všechno tohle ve mne probudila hudba a okolnosti kolem mě. Kolikrát se to komu stalo a kolikrát ještě stane, přesto to každý zvládáme po svém a já nyní cítím obrovskou zodpovědnost, přesto mi ji nikdo na bedra nedává. Cítím kolem sebe sílu a také zmatek. Vidím dřinu, přesto vzhlížím k lehkosti. Slyším pláč, přesto nevzlykám. Hmatám tmu a nacházím světlo. Chutnám slzy, které jsou sladké. Zodpovědnost kolem vás dokáže vyvolat zvláštní věci. Mám pocit, že chodím všude a okolo ničeho. Bloudím svou vlastní pýchou, svou duší, bloudím do temnot. Do temnot beze tmy, beze všeho, bez ničeho. Nemít se koho chytit, byl bych ztracen.
Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru