Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Řecko-úvaha

03. 08. 2006
0
0
536
Autor
Phar_Lap

Řecko

-

(úvaha)


My všichni jsme byli jen nezúčastnění pozorovatelé, kteří se nechali strhnout proudem emocí, které sport a kor´při mezistátních světových soutěžích provázejí. Řecko proti nám zahrálo vynikající a účinný obranný styl. A mělo notnou dávku štěstí. Můžem´ si říkat, že náš fotbal byl lepší a pohlednější, útočnější. Není to však naivní, slepé a do sebe zahleděné stanovisko. A emocemi dost zkreslené.

Nikdo neříkal, že sport je spravedlivý, i když se říká „fair play“. Sport umí být pěkná svině – promiňte mi to slovo. Ale to nás na tom asi baví. To, že v nás dokáže probudit eufórii, rozjitřit smysly. Na chvíli se cítit jako jedno tělo, jedna duše – sledovali jste zápas na staromáku s dalšími 4-tisíci fanoušky? To byla atmosféra.

Pro nás pro všechny, co tu rachotíme zůstane paradoxem, že po prohraném zápase ČR – GRE a šokujícím finále GRE – POR následují u „Meka“ tzv. Olympijské týdny. Tudíž pěst na „voko“ pro všechny fanoušky, kteří stále těžce nesou naši fotbalovou prohru s Řeky a dovolte mi citovat jednoho řidiče z D1:

„Si snad dělaj´prdel?!! To je nějaká provokace, ne?!!“.

Sice jsme to velmi, velmi smolně na Euro 04 projeli. Máme jen bronz. Trenér Bruckner zlehčoval situaci, že to byl první gól ze standartní situace, během doby, co má naší reprezentaci pro svojí taktovkou. Nehází flintu do žita. A ani já bych jí tam neházel. Za 20 měsíců je tu světový fotbalový šampionát a NIKDO z nás nepředpokládá, že by z toho Řecko vyšlo bez šrámu. „TY PUDOU!“ Hned domů ze základní skupiny. Ať si Rehagel nemyslí, že ti jeho čutálisti uspějí ještě jednou.

Fotbalu zdar!


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru