Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Mojí sestře (ne, jí vlastně ne)

09. 08. 2006
18
7
4140
Autor
alternic

Ta šťastná událost se mi prostě zdála hodnou toho, abych sesmolil básničku... (od názvu se distancuju - nedokázal jsem vymyslet nic lepšího)

 

Má sestra se zamilovala

a je šťastná

 

raduju se z toho s ní

(ale jen tiše - nenápadně)

 

Chtěl jsem vám to jenom říct

musel jsem to někomu říct…

 

Dosud jen otvírala klín bůhví proč

a bůhví komu

ale teď bude milovat

 

Chtěl jsem vám to jenom říct

- musel jsem to někomu říct

abych jí nezačal závidět

 


7 názorů

jsem tu pozdě ale jsi nádhernej brácha

Marcela.K.
31. 01. 2008
Dát tip
Být tvojí sestrou, nakopu ti pr... :-)) ale jinak ti rozumím, jen nechápu, proč to prádlo nevypereš doma... i když, je fakt, že podle alternicku těžko hledat Magdalenu :-))

jt
06. 04. 2007
Dát tip
(-: milé

avox
25. 02. 2007
Dát tip
Nejsem literární teoretik, ale chápala jsem to jako krásně použitou nadsázku, po přečtení těch přípodotků začínám rozumět feministkám, málem. */

alternic
17. 12. 2006
Dát tip
Jaká čest... VŘELÉ DÍKY !! :-)

sidonia
22. 09. 2006
Dát tip
pro me nic

Aimee_Dee
26. 08. 2006
Dát tip
tahle se mi libi :)

evouš
22. 08. 2006
Dát tip
tož musim konstatovat, že mě to skoro dojalo(v dobrým).....možná je to tím, že můj bratr by se k tomu stavěl trošičku jinak...asi musí být štěstí mít bráchu jako seš Ty...jinak hafo pěknýT

Jacques
20. 08. 2006
Dát tip
hlavně aby z toho nevystřízlivěla....

alternic
19. 08. 2006
Dát tip
Asi je to tak... Když jsem to psal, napadlo mě, že bych měl nějak ozřejmit, že těch milenců neměla nijak moc (4 ? 5? - co já vím...?) - ale nějak mi to nesedlo do formy té básně. Je to teď vskutku tak trochu zavádějící. Ale na druhou stranu : dva nebo tři lidi to pochopili správně tak, jak jsem to myslel - a to stačí... (musí) :-)

Ž-A-B-K-A
19. 08. 2006
Dát tip
Příjde mi to tak mile komický, mí sestře teprv rostou zoubky:)) No nevim, jestli budu tak šťatná, až si najde chlapa-to mě už budou zouby padat:) Nevim, jestli to, že mě to pobavilo(včetně komentářů)je na místě přiznat, nezlob se, ale vyznívá to tak, že konečne tvoje nadržená sestřička zkrotla.

bingol
19. 08. 2006
Dát tip
Moc pěkné,jsi opravdu moc dobrej brácha,Já mám taky takovýho a chtěla bych tímto oběma(jak tobě,tak i mému bráchovi)poděkovat za to,že jste a snad vás je ještě víc... Jste super,jen se množte... :)

alternic
17. 08. 2006
Dát tip
Nemáš pomalost ?

Cocteau
17. 08. 2006
Dát tip
juuuuuuuuu! to je tak wýstižné, že ani nemám slow.

Zapomněla jsem dodat, že ten název je, dle mého, velmi výstižný, a řekla bych dokonce, že jediný možný. Nepodceńuj sílu svojí intuice - je dobrá :)))

Tak jsem se vrátila, abych si připomněla naléhavost tvojí básně a co nevidím: V komentářích ne právě příliš mnoho pochopení: Raab - to je relativní, někdy prostě jenom neodhadneš romantiku svého protějšku - a paradoxně právě pro tu romantiku v sobě ... Norsko 1 - být ženou, asi by ses tolik nesmál ... :))) Spring - ale no tak, tohle byla skoro ošklivá invektiva ... :) alternic - promiň, že ti tu tak řádím, měla jsem potřebu se vyjádřit, ale fakt, že kolegové básníci nešetřili svými tipy svědčí o tom, že se báseň líbí, ale také o tom, že myšlenky, které je napadly jako první, jsou nám všem vlastní - takové je naše dědictví, taková naše vybavenost ... buď vděčný za upřímnost jejich reakcí ... raduji se s tebou - upřímně NEMAZAT :))) - "Běda básníkům, po nichž nikdo neplivá!"

vlastovka.
09. 08. 2006
Dát tip
Nemazej... pěkné je to *

alternic
09. 08. 2006
Dát tip
Neurážejte mojí sestru... Jakoby v dnešní době (což ale jistě není v pořádku) nebylo už jaksi zcela normální šukat jenom tak, bez lásky. Jestli jste to tak vy nikdy nedělali, je to jedině dobře. Doufal jsem, že každý pochopí, že jádrem básně je moje radost z toho, že moje sestra našla lásku, a ne nějaké její domělé milostné zážitky, o kterých beztak nic moc nevím. Ostatně : bál jsem se jistého nepochopení a snad i úsměvů - i čirého smíchu - hlavně od mužských písmáků. Co se dá dělat... (teď přemýšlím, že bych to měl smazat)

Norsko
09. 08. 2006
Dát tip
jsi mě rozesmál skoro až k pláči :-)*

Rabb
09. 08. 2006
Dát tip
Jak se zdá, tak tvá sestra (před zamilováním) nebyla zrovna romantická duše.

alternic
08. 08. 2006
Dát tip
Jaktože se to už zobrazilo ? Šak sem to, kurňu, dal až na zejtra... (dík)

ta mi sedla jako dekl na hrnec :)) - *

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru