Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Brouček

26. 03. 2001
1
0
814
Autor
ono

Na jaře rozkvetla nerozkvetlá louka, na kytce našel jsem pomalého brouka. Drápe se po drápech a já na list foukám, drží se potvora a já na to koukám. Větvičkou zjizvenou dloubu ho do drápku pustí-li se dám já mu, cukr na oplátku. V radosti z škádlení přidám kousek sýra brouček se osmělí, do očí prosebně mi zírá. Za stonkem divizny pavouk tiše dýchá jen cukr položím rychle po něm drapne broučkovy před nosem kufr rychle sklapne ten přístup pavoukův ten mě pěkně míchá broučkovy po zradě - těžko se mu dýchá.
Katerina
31. 03. 2001
Dát tip
Pavouk by drapnul spis po chciple, nebo jeste lepe polozive mouse, do cukru by se dali mravenci. Pavouk se od mravence da rozeznat podle poctu noh: pavouk jich ma osum a mravenec jenom sest. Mam dojem, ze versovat umis, celkovy dojem dobry, jen tak dal!! ;-))))

Eternal
26. 03. 2001
Dát tip
pěkná básnička.. ale jen pár drobností: Broučci rádi sýr? pavouci rádi cukr? když pavouček tiše dýchá (předpokládám že odpočívá) tak jak potom může rychle drapnout? s tim kufrem a rychlým sklapnutím broučkovi před nosem jsem už vůbec nepochopil... brouček nemá nos, a ten kufr je tam dost kýčovitý ta zrada mi tam taky nesedí.. leda že by to byla pohádka, pak ano :o) Nevěš hlavu, dle všeho asi nemám řádnou obrazutvornost :o)))

Verita
26. 03. 2001
Dát tip
mě se líbí, jak brouček prosebně zírá do očí :-) a drobné biologické nesrovnalosti můžou ustoupit v rámci básnické licence... :-))

Zolo
26. 03. 2001
Dát tip
Chtěl bych být brouk a i ten sýr bych měl rád. Mně se to líbí, líbí, líbí! A dávám doubleTip*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru