Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

laska jako cesta

21. 08. 2006
2
2
1725
Autor
Necromonger

Láska je jako cesta obklopená růžemi. U samého počátku nás oslní svými nádhernými květy a tak na ní s chutí vstoupíme. Jak postupujeme, začáme si všímat i trmů, ale mnohé z nich dokážeme tolerovat a nekteré si i oblíbíme. Některé v nás však mohou bodat a způsobovat neskutečnou bolest. ale my přece jenom pořád jdeme za květy a trny se snažíme nevnímat. Když už je trnů přespříliš, stojíme před velkou volbou, buď utéci z cesty, kde je pouze mrtvá půda a neúrodná pláň kam jen dohlédneme. Další možnost je jít stále dál a postupně pod ranami od trnů zemřít. Poseldní možnost je, tyto trny zkusit vytáhnout a jít po cestě vytrvale dál. sice při vytahování každého trnu cítíme ještě větší bolest, ale jakmile už jsou venku, mohou se rány uzdravit. Jizva sice zůstane, ale i tak může cesta znovu rozkvést  v plné své kráse.

Ale, co by byla růže bez trnů?


2 názory

petr(angel)
11. 09. 2006
Dát tip
Posledí věta vystihuje i můj názor...dokud nepřijmu růži i s trny (protože jinak by to nebyla růže, ale tulipan) tak nebudu spokojený, když k ní ale od začátku budu přstupovat jako k růži s úctou láskou i toleranc k těm několika škrábancům, nepůjdu jak beran, ale nechám se vést, tak můžu projít i bez přílišných ran a užívat si květů plnými doušky:-D

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru