Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jsem to vůbec já??!!

31. 08. 2006
0
0
600
Autor
terezka166
Prázdniny jsou jako čarodějný ostrov. Člověk potká spoustu nových lidí a míst a já jsem se ještě k tomu změnila minimálně o 300%. A jak to všechno začalo??
Píše se den 27.června 2006 a já postávám na pražském letišti a čekám na letadlo směr Paříž. Chystám se na dlouhou cestu ještě za oceán do daleké Kanady. Jedu tam na měsíc a je to vůbec poprvé, co na takhle dlouhou dobu vyrážím sama do světa, takže mě rodiče šli vyprovodit. Mamka začala bědovat, že mě neměli pouštět a že se mi bude určitě stýskat, ale já kupodivu necítím ani špetku strachu z neznámého, ale spíš vzrušení z toho, že konečně budu měsíc žít jinde a bez rodičů, kteří bedlivě střeží každý můj krok. Je čas se jít odbavit, tk nadšeně vytahuji pas a jdu dát rodičovstvu pusu. Mamka pláče, že se mi bude určitě stýskat, ale já už se rychle vzdaluji k odbavovacímu pásu. Naposledy zamávám a hurá najít gate 8 směr pařížské letiště Charles de Gaule. Tušila jsem, že se se mnou něco děje, že se měním, ale v té době jsem netušila, že to bude tak radikální a kolotoč se odletem z pražské Ruzyně začal roztáčet.
V Paříži jsem měla na přestup pouhých 25 minut a lhala bych, kdybych řekla, že mi to nenahánělo strach. Nicméně jsem díky bohu potkala jednoho Slováka, který také cestoval do Montrealu a tak jsme letadlo stihli oba, protože on neletěl poprvé. seděli jsme spolu v letadle, tak nám cesta rychle ubíhala. Bohužel jsme kvůli špatným klimatickým vlivům přiletěli do Montrealu s hodinovým zpožděním a já zmeškala letadlo do mé konečné destinace, do Calgary. Byla jsem opravdu hodně rozzlobená a na leteckou společnost Air France jsem anglicky vychrlila své požadavky a byla jsem až překvapená, kde se moje angličtina takhle vyvinula. Nicméně jsem dostala čtyřhvězdičkový hotel a nejbližší let. Ráno mě dokonce na letiště odvezl taxík.
Do Calgary jsem přiletěla s denním zpožděním a v té době už byl měsíční kurz angličtiny celkem rozběhnut. Na lůetišti mě vyzvedl sám ředitel letní školy  s výukou angliny, Wynchemny. Pochválil mě za pohotovost, kterou jsem prokázala při zmeškání letadla už jsem poznávala nové lidi ze všech možných koutů světa. Měli jsme i mladé učitele a krásnější měsíc jsem nezažila. Přiletěla jsem do Kanady jako relativně nesmělá holka a odlétala z Kanady jako nový člověk:-)
teď už je to měsíc, co jsem zpět v Čechách a opravdu pociťuji změny. jinak se dívám na vztahy, na různé situace a prostě na všechno. momentálně mám přítele, jihoameričana a nemůžu si ho vynachválit. Kdy by mě napadlo ještě před dvěma měsíci, že bych mohla mít někdy fungující vztah s někým jiným než s Čechem a že mě přepadají myšlenky, kde si pohrávám s otázkou žít či nežít v jiné zemi??
StvN
02. 09. 2006
Dát tip
Každý si po prvním sexu přijde změněný. Časem přijdeš na to, že se všechno jaksi vrací zpátky do stejných kolejí. No nic. Chtěla ses pochlubit, že již nejsi panna, tak ses pochlubila a teď že bys napsala nějakou povídku, co?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru