Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

U mořského pobřeží

08. 09. 2006
1
0
663
Autor
krendulc

další z Japonských příběhů o ničem

Děvče Moriko, krásné jako Sakura na jaře a udatný a moudrý chlapec Takehiko  byli nerozluční kamarádi.  Žili v rybářské vesnici Ódaibo na jihu Japonska.

Jednoho dne oba stáli na pobřeží a těšili se pohledem na vyplavenou hvězdici Hitode. Náhle z moře přišla velká vlna Nami a malého Takehika a hvězdici vzala sebou do moře.

Moriko přišla domů se smutnou tváří. Ztratila v jednom dni dva životy.

Již nikdy nerozkvetla jako Sakura.


martinez
31. 10. 2006
Dát tip
no... líbí... ale smutný to je *

krendulc
10. 09. 2006
Dát tip
sue :-) nevím co chceš říci ale cítím, že se blížíš :)

sue
09. 09. 2006
Dát tip
jako zen /nebo jako sen?/

K_Anče
08. 09. 2006
Dát tip
budiž

krendulc
08. 09. 2006
Dát tip
K_anče je to přeci tvorba, já nemůžu za to že je zde určitá oblast literatury přijímána a jiná ne. Vezmi si takové haiku - kolik je zde autorů a kolik děl tohoto zvláštního stylu. Přitom obé vychází ze stejného bodu. Obraz, odkaz k přírodě či člověku a tečka. Zbytek je na čtenáři sebereflexe, poučení. Přitom s hajku tu člověk prorazí, haiku se každému líbí, možná protože má každý pocit, že mu rozumí, že je zvládne též napsat. Jenže ono to není pouze o tom narvat formu do go-shichi-go. Je to o tom co si z toho bereš. Můžeš si z toho textu nahoře něco vzít? Jaký by byl rozdíl proti: ranní hra moře dnes smyla život z písku krása nekvete No a navíc se mi to prostě líbí, je to ulítlé možná ale líbí..tak proto to tu je

K_Anče
08. 09. 2006
Dát tip
kredenc, tak potom...k čemu to zde?

krendulc
08. 09. 2006
Dát tip
SENIOR: že bys ty něčemu nerozuměl? Se divím K_Anče: přečti si prolog sbírky. Jak u minulého díla vtipně poznamenala sklenář: Tohle si středoevropan nevychutná

K_Anče
08. 09. 2006
Dát tip
..a k čemu to?

SENIOR
08. 09. 2006
Dát tip
No dobrá, prolog má pravdu, ale ještě navíc nejde půl slov romumět.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru