Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Příběh padlého anděla

15. 09. 2006
0
0
1678
Autor
Tonko

Příběh padlého anděla

 

 

Lidé si myslí, že stát se prostitutkou je něco, co je nemůže potkat  a že prostitutka to dělá kvůli penězům nebo že jí to dokonce baví.

Vše začalo když ji bylo 15 a zemřel ji otec. Její matka si našla nového přítele, s kterým se slečna nesnesla , a proto ji matka vyhodila z domova. Slečna se ocitla u svého dědy, který je známým tím, že vaří pervitin. Slečna, asi jako každý v její situaci, začala experimentovat s pervitinem a vše skončilo ročním léčením v protidrogovém centru. Po roce se slečna neměla kam vrátit. K matce nemohla k dědovi nesměla a tak se 16 –letá slečna ocitla na ulici.Jednoho prokletého dne přišel za jejím dědou dealer, který si ji všimnul a vzal ji s sebou do západních Čech, kde z ní udělal prostitutku.

Ptáte se proč s ním odešla? Protože neměla kam jít.

Proč mu byla po vůli a začala pro něj šlapat? Protože mu byla vděčná, že ji dal střechu nad hlavou a dostal ji pryč.Po čase si slečnu koupil jiný pasák, který ji mohl postavit na prominentní místo na hlavním tahu do Německa. Slečna šlape dodnes bez možnosti návratu k normálnímu životu.

Pro ilustraci další příběh slečny s východního Slovenska.

Bylo ji krásných 13 let, když k nim poprvé do slumu na osadě přijel pasák z Čech a odvezl si její sestřenku, které bylo 15 let za 20 tisíc slovenských korun do Čech.

Když ji bylo 14 přijelo na osadu černé BMW a z něho vystoupil muž, který ji před rokem odvezl sestřenku někam do Čech. Naše slečna chtěla odejít z osady, kde neviděla svou budoucnost jinak, než se 6 dětmi a mužem, který ji mlátí a pije jako Dán. Když muž z Čech přišel k nim domů a zeptal se rodičů, jestli by mu neprodali svoji dceru, že se v Čechách bude mít lépe apod. a ještě k tomu když položil na stůl 20 tisíc korun, rodiče neváhali a dceru mu prodali.

Proč? Že vy byste to neudělali?

Představte si, že máte 6 dětí. 2500 korun na měsíc. Dlužíte lichváři, který Vám vyhrožuje smrtí. Práce v okruhu 100 km pro Vás není. Nikdo Vám nepomůže se z téhle situace dostat.

Slečna tedy odjela. Pasák vyplatil 20 tisíc korun na stůl. Rodina vše do koruny dala lichváři a žijí jako předtím. jen naše slečna už od svých 14 let postává u silnic a každý týden se najde zákazník , který ji zmlátí, znásilní nebo se ji pokusí unést.

Doufám, že pro ilustraci jejich životů by to mohlo stačit.

Teď bych se vrátil k tomu proč se tyto dvě slečny nemohou vrátit do normální života.Představte si, že máte v kleci husu, co snáší zlatá vejce. Pustili byste ji z té klece?

Jako každé zvířátko, které držíte v kleci dlouho si postupem času na tu klec zvykne, přijme ji za domov a už Vám neuteče i když necháte otevřené dvířka.  I Kdyby se pokusilo utéct tak nemá kam! Všude na ni bude nahlíženo jako na prostitutku, taková slečna ztratila víru v sama sebe a sama sobě se hnusí. Od takové zlomené duše nemůžeme očekávat hrdinské útěky, odvážné udání a dokonce i rychlé a bezproblémové zapojení se do společnosti.

 

 

Otázky a odpovědi:

Jak vlastně prostitutka vydělává peníze?

Většina lidí si myslí, že prostitutka nabízí jen sexuální služby. Ale 90% jejich klientů jim platí za jejich společnost jen zbývajících 10% klientů chce po prostitutce sex.Každá prostitutka má své trvalé zákazníky, kteří většinou patří do první skupiny, kdy ji platí za doprovod do casin, na večeře apod. tyto zákazníci jsou pro prostitutku zárukou výdělku a proto si je každá hlídá a nechce o ně přijít.

Kolik  prostitutka vydělá za jednu noc?

 

To je různé ale pod 300 EUR to nikdy není.

 

Co když ji někdo přepadne nebo nechce zaplatit?

 

Každá prostitutka má svého pasáka, který ji chrání. Prostitutka má určené místo kam s klientem musí jít. Nikam jinak si klient prostitutku odvést nemůže. Každá prostitutka má u sebe mobilní telefon, takže když se něco stane, stačí prozvonit a pasák přijede. Pasák většinou své holky hlídá, tak že sedí v blízkém baru a v časových intervalech projíždí autem kolem holek a vybírá od nich vydělané peníze. Když se stane, že klient nechce zaplatit, prostitutka nenápadně prozvoní svého pasáka a ten z klienta peníze dostane násilím. Se zmlácením prostitutky klientem je to horší, většinou to dopadá tak, že pasák svoji holku najde na určeném místě s rozmláceným nosem, podlitinami po celém těle atd. V takových případech ani mobilní telefon nepomáhá.

 

Proč pasák vybírá od prostitutek peníze?

 

Pro jejich vlastní bezpečnost ... představte si že máte v kabelce 100 EUR a stojíte sama večer u silnice. Hrozí Vám, že Vás přepadnou, znásilní a ještě Vám vezmou celodenní výdělek.

 

Kolik si taková prostitutka vydělá?

 

Prostitutka si nevydělává. Vše záleží na jejím pasákovi, kolik ji dá. Nesmí jí dát moc, protože by mohla utéct a začít s drogami.

 

Proč to tedy prostitutka dělá, když ne kvůli penězům?

 

99% prostitutek svého pasáka miluje. Dělá to pro něj z lásky. Z ní to neuvěřitelně ale je to tak. Pasák ji dává co potřebuje, pocit jistoty, bezpečí a domova.

 

Takže pasák šlapku nenutí šlapat?

 

Nutí! Ne, že by ji mlátil ale je to psychický nátlak. Prostitutka je nucena stát na trase ne z důvodu, že by ji pasák zmlátil ale proto, že by ji pasák odkopnul a našel si jinou. Zkuste zamilované puberťačce říct, že když vás nezačne líbat, tak ji dáte kopačky. Prostitutky jsou jako ty malé pubertou postižené slečny. Většina prostitutek si za své peníze koupí plyšáky, srdíčka, panenky apod.

 

 

 

 

Jak to?

 

Protože jim pasák koupí vše ostatní. Od šatů až po kosmetiku.

 

Může pasák postavit své holky kam chce?

 

Nemůže. Pasák si místo "pronajímá". Místa, která jsou na hlavních tazích do Německa, jsou velmi drahá a není jen tak postavit tam holku. Prostitutka stojící na takovýchto místech musí vydělat na zaplacení "nájemného", pasáka a na sebe.

 

Jak pasák přijde k prostitutce?

 

Ve většině případů  se jedná o holky, které jsou v nějaké těžké životní situaci, ať je vyvolaná finanční krizí nebo ztrátou domova.

U takových holek není těžké vzbudit pocit vděčnosti následující pocitem zamilovaní a končící pocitem beznaděje a odporu k sobě samé.

 

Může se pasákem stát kdokoli?

 

Teoreticky ano, prakticky je to takřka vyloučené. Není problém sehnat holku, problém je s místem, kam holku postavit. Musíte mít kontakty mezi pasáky nebo přímo v kruhu těch, kteří místa pronajímají.

 

Takže je to jakási mafie?

 

Ano je. Ne jakási ale velká a spolupracující s ostatními mafiemi. Např. ten co pronajímá místa ke stání holek, vlastní noční podniky a casina, kde mu ochranku dělá ukrajinská mafie, které dodává zbraně ruská mafie. Vlastník casin a nočních podníků je většinou i distributorem drog, které bere od ruské či jiné mafie. Takový člověk je kanárkem ve zlaté kleci, z které taky není úniku.

Např. v západních Čechách (od Budějovic po Sokolov), kontroluje obchod s bílým masem jeden člověk, který spolupracuje s ruskou a ukrajinskou mafií.

 

Je pravda, že na trasách je více cigánský dívek než  českých?

 

Jak kde. Je pravdou, že cigánské dívky se ocitnou v těžké životní situace mnohem rychleji a snadněji než např. dívka Češka.

 

Znáte ještě nějaké příběhy holek?

 

Třeba příběh holky, kterou pásl vlastní bratr a otec ji vozil na trasu. Za vydělané peníze

rodinka koupila a zrestaurovala dům. Ta dívka šlape dodnes pod jiným pasákem, bratr si užívá nesvobody ve věznici za loupežné přepadení a otec jí vesele vychovává syna. Šťastná to rodinka.

 

Nebo příběh holky , kterou svá vlastní matka postavila ve 13 letech na trasu a nutila ji šlapat pod hrozbou fyzických trestů. Slečna později utekla z domova. Dostala se ve 14 letech do Německa, kam ji odvezl nějaký Němec, který ji zneužíval. Když je ji podařilo utéct, vrátila se zpět do Čech, kde se ji ujal pasák, pod kterým šlapala do svých 17 let. Dnes tato dívčina leží na JIP-ce a umírá na selhání jater. Tato dívka byla krásná blondýnka s modrýma očima a krásným hřejivým úsměvem. Nebyla ani Ukrajinka ani Slovenka. Po smrti otce se její matka stala závislou z počátku na automatech později na pervitinu , proto se její dcera dostala na trasu a skončila na JIP-ce.

 

Co příběh holky, která vyrůstala v rodině, kde matka spala s Němcem v ložnici a otec se v obývacím pokoji díval na televizi? Holce bylo 16 když  utekla s domova, protože ji matka dohazovala Němce. Holka se zamilovala do kluka, s kterým utekla do Prahy. Po měsíci se na ni vykašlal a našel si jinou. Holka neměla kam jít, měla zlomené srdce a zhroutil se ji svět. Skončila na Perlovce, kde šlapala půl roku. Teď je "zaměstnaná jako hosteska" v erotickém klubu na hranicích s Německem.

 

Je to svět jiný svět, o kterém je lepší nevědět, ale kde je nutná osvěta a prevence.

 

Jak pomoci takovým "padlým andělům"?

 

Dát jim to co jim dává pasák a to pocit domova. Navrátit jim úctu k sobě. Důležitá je prevence a informovanost u dívek, které žijí v sociálně vyloučených lokalitách o tom, co znamená být prostitukou.

Stát nezapomíná na padlé duše drogově závislých ale opomíná závislost padlých andělů. Neinformuje společnost o jejich tmavém světě. "Padlému andělu" nepomůže kondom ani bezplatný test na A.I.D.S tak, jako mu pomůže pocit jistoty, domova a bezpečí!

 

A teď se já zeptám na něco Vás!

 

Proč v celé České republice neexistuje zařízení, kam by se padlý anděl mohl ukrýt, když dostane odvahu a uteče?

Proč neexistují u policie lidé, které není schopno podplatit?

Proč existují lidé, kterým je osud druhých lhostejný?

 

Kéž by tento článek dokázal něco změnit!

 

                                                                                                                            Antonín Ferko

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*Článek jsem psal po rozhovorech s padlými anděly a po rozhovorech s  bývalými pasáky.

 

 

 

 

 


leenai
15. 09. 2006
Dát tip
asi to odbouralo některé moje předsudky, nebo je to aspoň trochu nahlodalo, ale nějak se mi tomu nechce do detailu uvěřit, jsem asi moc velký skeptik

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru