Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Máte je ...?

25. 09. 2006
0
0
925
Autor
nickey
...máte je někdy? Dny? Dny, kdy máte chuť toulat se ulicema, hlavu tak trochu zaraženou mezi ramena, v huňatým svetru. Vlasy zpřeházený větrem a malinko červenej nos, už je přeci jen chladněji než před týdnem. Nakukovat z brzo padlé tmy krze okna do teplých barev kaváren, ruce vraženy hluboko do hřejivých kapes? Šourat se potom parkem domů, ve světle lamp nechat boty topit se v žlutavém listí a pak je dalším krokem nachvilku zachránit a pak zas utopit a zachránit a... a najednou jako by za hranicí světelných kuželek něco bylo, tam za vámi, ve tmě, úplně to cítíte v zádech a utíkate domů, u branky se zastavíte, zadýchaní jako už dlouho ne a připadá vám to k smíchu. Ale stejně se ještě jednou do té tmy otočíte než zabouchnete dveře... máte je někdy? Dny? Já na podzim vždycky.
malá*
26. 09. 2006
Dát tip
Mám, jasně, že mám :-). Jen je nekončím útěky. V lehce melancholické náladě se dobrodím listím a vzpomínkami až k domovním dveřím....za nimi si pak udělám čaj a vytáhnu starý fotky nebo svázanou sbírku "Mladého" světa z roku 68, co jsem zdědila po rodičích. Přijde mi, že k podzimu vzpomínání tak nějak patří...jakoby se v člověku ještě něco chtělo ohlédnout za tím odcházejícím létem...a zároveň za všemi předchozími. Mám je a voní melancholií, teplým čajem a sušícími se křížalami :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru