Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Mám jen pár otázek . . .

30. 03. 2001
2
0
2930
Autor
Kytička

Možná by neměl člověk tolik přemýšlet .

Mám jen pár otázek . . . Kam se asi slunko v noci ztrácí proč tma tmoucí nenechá mě spát Proč jsem tolik unavená prací proč se nemohu dnes smát Proč když ptáci v ptačí říši spí zdá se mi najednou svět zlý Proč existuje lhostejnost proč ve člověčích žilách proudí zlost Proč láska nepotká každého Proč lidé chtějí, co nemohou mít proč si nemůžeme život vyměnit Proč je na světě tolik otázek proč máš hladkou tvář jako oblázek Proč tvůj úsměv patří mi jen vteřinu proč se na tvou hruď někdy nesvinu Tak jako kočka, která si mrouká Tak jako kvetoucí je louka Tak já budu taky kvést a ty mě budeš zalévat Možná budeš se mě snažit svést a já ti budu tajně podléhat Ale na to se nemůžu spoléhat nechci naléhat Chci Mít Rád a . . . 29.3.01, 12,40 hod.
Krel
03. 01. 2003
Dát tip
:-)) vždycky musí být nějaké proč...

Toxman
03. 06. 2002
Dát tip
A proč je člověk vlastně tááááákhle moc zvědavý ? :-)))

CIT
14. 05. 2002
Dát tip
Miluju tě, miluju, miluju T

Blaznivkaaa
28. 02. 2002
Dát tip
Taky mám spousty otázek a tak málo odpovědí...::)!*

Miroslawek
12. 06. 2001
Dát tip
mám taky pár otázek: Proč měníš uprostřed básně střídavý způsob rýmování na rým sdružený? A ke konci zase zpět? Je v tom nějaký záměr nebo ti to tak ... vyšlo ...? Proč se Ti mněkteré verše nerýmujují? A proč jeden stojí osamotě? Zkrátka věci by měly mít vždy nějaký účel ... a nebo záměr ... který jsem třeba neodhalil ... ale pokud tam nebyl, je to projev nezvládnutí uchopení myšlenky do slov. Myšlenka či pocit se vymkne nejen kontrole ... což by nebylo v básni zase tak špatné, ale i schopnosti nějak ji ve vývoji usměrňovat .. a pak ... je to vidět ... a kouzlo se tím ztrácí ... zdá se mi. Nejen na tu osamocenou, nerýmovanou otázku Ti mohu odpovědět - na mnoho věcí máme právo, které nám nemůže nikdo zakázat ... a téměř na žádnou nemáme nárok, který by nám je zajišťoval "a priori". A asi to tak má být, aby ty věci měly smysl.

Stínovlas
30. 03. 2001
Dát tip
Na začátku jsou otázky takové naivní - dětské a vyjádření na konci zase patří dospělému člověku. Kromě toho na konci básně už jsou verše jinak pojaté, už to nejsou vyloženě otázky. Jinak nápad je docela dobrý. Jen to zpracování by chtělo trochu toho přemýšlení. :o) (spí/zlý, kvést/svést atd.)

Jákob
30. 03. 2001
Dát tip
vývoj ?

Jarodějka
30. 03. 2001
Dát tip
Kytičko, Stíno má pravdu, udělej z toho dvě básně, jednu "Písmáci dětem", a druhou pro ty větší děti :o)

Kytička
30. 03. 2001
Dát tip
Stínovlas+Jarodějka: Chicht, i v dospělákovi je kus dítěte, nebo u vás už ouplně vymizel? Škoda....

Jarodějka
30. 03. 2001
Dát tip
Kytičko, jde o to, že v dítěti není kus dospěláka, víš ? :o)

Kytička
30. 03. 2001
Dát tip
Achá :)

Wolfling
30. 03. 2001
Dát tip
Já myslím, že ten přechod k vážnějším tématm je v pořádku, spíš mě zlobí ty ríýmy a ne moc pravidelný rytmus.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru