Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

VZHŮRU K VODĚ-3

04. 07. 2008
0
0
1966
Autor
fungus2

Část třetí

Čtveřice mladíků dotáhla loďku na vodu a jako první na ní vlezl Patrik, který si stoupl na její příď.
„Vzhůru do dálek vodních!“ vyhrkl.
„Hele, v pádlování se budeme všichni pěkně střídat!“ ozval se Petr.
„Nejdříve začnu pádlovat já s Davidem,“ řekl Lukáš, načež s Davidem usedl k pádlům.
„Raz, dva, raz, dva!“ vyhrkl na ně Petr, který si sedl na záď.
„My dokážeme pádlovat i bez tvýho povzbuzování!“ vyhrkl na něho David.
„Já jen chtěl, aby vám to líp šlo.“
„Až budeš pádlovat ty s Patrikem, tak tě budeme taky tak povzbuzovat, jo!“ řekl mu Lukáš.
„Podívejte se támhle! Tam jsou na šlapadle nějaký dvě holky! Naberte k nim kurs!“ ozval se pojednou Patrik.
„Blondýnka a černovláska! Pro blondýnky mám slabost!“ pronesl Petr.
„Fajn, zkusím sbalit tu černovlásku,“ mínil Patrik.
„Tak moment! A my jsme tu jen proto, abychom pádlovali?“ pronesl tázavě a naštvaně Lukáš.
„Jééé, tak se nerozčilujte! My vám v tom pádlování pomůžeme. Aspoň k ním rychle doplujeme!“ mínil Patrik a za chvíli dvě dvojice pádlovali s jedním pádlem. Loďka však byla příliš malá, a tak si navzájem překáželi.
„Au! Co blbneš!“ vyjekl Petr na Davida, který ho opakovaně bouchl loktem.
„Je tu málo místa. Tak se skrč!“ řekl mu on, načež ho praštil do hlavy a Petr spadnul na dno loďky.
„Ty blbče! To si udělal schválně!“ vykřikl.
„Přestaňte se hádat a zaberte!“ okřikl je Patrik, přičemž mu nechtěně Lukáš šlápl na malíček v botě.
„Jáúúú! Ty slone!“ vydralo se mu z úst.
„Ježišmarja! Teče nám sem voda!“ vyhrkl Patrik, který přestal držet pádlo a postavil se. To mělo za následek, že David při prudkém pohybu pádlem ztratil rovnováhu a po zádech spadl do loďky. O něho zakopl Patrik, svalil se na něho a přitom nohami kopnul do zvedajícího se Petra. Ten zase vrazil do Lukáše a oba se ocitli na dně loďky, do níž pronikala voda.
„Slez ze mě!“ rozkřičel se rozplácnutý David, jemuž voda vnikala do úst a nosu. Patrik z něho rychle vstal, aby vzápětí udělal s Lukášem nefalšované berany, berany duc. Oba se chytli za čela a každý přepadl přes okraj loďky do vody. Do ní vzápětí rychle skočil i David s Petrem, načež vedle potápějící se loďky byla k vidění čtveřice nadávajících hlav.
KONEC TŘETÍ ČÁSTI
 

fungus2
02. 10. 2006
Dát tip
To je v pohodě. Proto já mám povídky přednastavené tak dlouho do budoucna. Dost lidí je zvědavých, jak třeba pokračuje děj mých seriálků. A já také ještě před oficiální publikací povídky poopravuji.

petr(angel)
02. 10. 2006
Dát tip
V momente, kdyz budes mit dojem, ze nechces slyset to co pisu, tak mi jen mirne naznac, ze uz toho bylo dost a ja prestanu: načež on sním usedl k pádlům mi prijde neobratne napsane...radeji nacez oba usedli k padlum řekl mu on přišla odpověď jedna logická:vydralo se mu z úst u křiku mi to moc nesedí...to raději:zaskučel naštvaně(bolestivě) píšeš moc hezky i dějově, jen mi ten styl přijde přiliš kostrbatý...je mi jasné, že je to do určité míry koncept...psat to dětským jazykem podle věku hlavních postav, ale zdá se mi to místy trošku příliš(samozřejmě záleží na čtenářích...pro někoho to můe být živé a akurát...jen dokud se tady tolik nevyjadruji, tak přispěji alespon svým názorem) chtělo by to občas přejit k civilní češtině(třeba v te posledni vete:Do ní rychle skočil i David s Petrem, načež u místa, kde pod hladinu klesla loďka byla k vidění čtveřice nadávajících hlav. (Rychle byli následováni Petrem a Davidem a lodka zmizela pod hladinou a zanechala po sobě jen čtveřici nadávajících hlav

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru