Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

30.9.2006

04. 10. 2006
5
0
2107
Autor
Jolana19
Tak kromě toho, že ten den x lidí zemřelo, x lidí se narodilo a x lidí spáchalo jiné nejrůznější nepředloženosti ( např. svatba, zásnuby, přepadení, rozchod …. doplňte dle vlastní fantazie a zkušeností). Tak se stalo i pár zajímavých věciček.  Ve Varšavě byla nejkrásnější dívkou světa zvolena Češka Taťána Kuchařová (tato informace je velmi zajímavá, leč pro budoucnost vcelku nepodstatná). Byl to poslední den kdy se mohly prodávat prací prášky s fosfáty (zvláštní jak tato informace ač pro budoucnost podstatná, zůstala bokem jako nezajímavá) A zpěvák Nick Cave zvedl publikum ze židlí a měl báječný koncert (přehlédnuto jako běžná věc, vždyť dělal jenom svou práci). Tak kromě toho, že ani netuším, kdy Slunce vyšlo a ani mě nenapadlo sledovat, kdy asi šlo spát. Tak kromě toho, že ten den bylo docela slušný počasí, hrál se fotbal a pokud se nepletu tak u nás naši vyhráli a ve světě to taky nebylo špatný, tak kromě toho:
 
 
8.35      proboha to Slunce už zase svítí, ježíši já fakt musím vstávat, vedle už to všechno kecá a mě čeká opravdu báječná sobota
8.36      vážím 60,5 kg
8.45      tohle má být snídaně?To si snad dělám sama ze sebe srandu. Tak jo celozrnný chleba, mini máslo a pláteček sýra
9.0           káva + odtučněné mléko – nenávidím všechny hubený anorektičky a ještě víc svýho drahého manžela a jeho připitomělý kecy. Poněkud se uklidnil, když zjistil, že každá jeho poznámka je vykoupena celkem draze. Pokaždé se uklidňuji, už ne čokoládou, ale novou kosmetikou a oblečením. On znervózněl a já? Docela slušně se začínám bavit
10.0      tak všichni hladovci už jsou nakrmeni, teď je vyhnat ven, pokud možno ne v pyžamu, pustit se do přípravy oběda a praní prádla. Vypadá to, že je poslední slušný den, tak hurá na to.
10.30hladovci, už jsou zase zpátky, kupodivu mají hlad, naštěstí to řeším za pochodu a rozdám oplatky. V pračce se mlátí první dávka z mnoha a na plotně se vaří brambory ve slupce.
10.45šups, rychle scedit kuřecí polévku, brambory a rozmrazit špenát. Bytem už voní sobotní oběd, kuřecí polévka základ oběda – jako bych slyšela mámu. Zbytek tvoří špenát s bramborovým knedlíkem.
11.15pomalu, ale opravdu jen strašně pomalu se dovařují knedlíky, mezitím dopírá pračka a už třetí várka prádla mává na pozdrav posledním slunečním paprskům. Tak ještě chvíli, třeba stihnu i povlečení
12.0      stihla jsem to, fakt že jo, dvanáctá hodina odbíjí a já nalévám sobotní oběd hladovcům. Dana nezklamala, špenát ani omylem, to raděj oprančenou strouhanku, cukr a máslo – no i tak se dají sníst bramborové knedlíky. Proč ne.
13.0      hladovci umyli nádobí, skoro by se to dalo vydávat za omyl přírody nebo zázrak, ale stalo se. Sice zapomněli na příbory, ale stalo se.
13.30jela jsem na inlajnech, netuším kde jsem sebrala tu odvahu či drzost, ale zkusila jsem to a vůbec to není špatné.
14.15myslím, že jsem umřela, určitě jsem umřela, rozpustila jsem se při jízdě na inlajnech
14.20 další várka prádla zavoněla vzduchem
14.45 fakt by mě zajímalo co udělám hladovcům na svačinu. Procházejí domem 
          buď sami nebo s kamarády a netuším jak je možné, že jsou všichni
neustále hladoví
15.10a znovu inlajny, skoro jako by chtěla zlomit rekord, no spíš využít posledních hezkých chvil
15.55končím, už neudělám ani krok, ani se nepohnu, už nikdy. Teda nebyl to nejlepší nápad jezdit jen v kotníkových ponožkách, bolí to jako čert, ještě teď, aspoň, že jsem sundala řetízek z kotníku, protože mít tak vytištěné delfíny, to by byla fakt síla, tak by to aspoň řekla Danka
16.15káva, internet, Aukro, aukce, siesta – jo tak tohle můžu, pár minut odpočinku
16.45takže znovu, hladovci, vařím lečo. Prostě sbalím co dům a zahrada dala a vařím, nechce se mi nic vymýšlet (Noe, kdyby si chtěl datum 1.10. – tak to jsme měli bramborový salát a řízky, podstatně lepší než špenát a lečo)
17.45 jídlo je hotové a já sklízím poslední kousky prádla ze sušáku, začalo lehce 
          krápět. Teď už mě jenom čeká vyžehlit dva plné koše voňavého prádla.
18.30 probíhá očista mláďat, Jára se má vrátit v sedm.
19.0      Večerníček začal a Jára nikde
19.30 začaly zprávy a Jára nikde
20.00 Jára se objevil, prý seděl venku, celou dobu. No to určitě a já jsem
          Johanka z Arku, má zaracha celou neděli
20.15 vypila jsem kávu a pustila se do žehlení, při sobotním velmi záživném
          pořadu jsem si občas odskočila na Aukro koupit co chci (bohužel jsem
          aukci o vějíř projela, no co se dá dělat)
22.15nechápu jak je možné, že za dvě hodiny žehlení mám spáleno tak málo kalorií, absolutní nespravedlnost.
22.25 manžel pustil film Účastníci zájezdu a směje se
23.55 jdu spát, film nebyl špatný, moje jmenovkyně Jolana na konci filmu
          prohlásila něco jako: „Nemůžu si vybírat, mami, a obě to víme, že.“
 
Víš, byl to den jako tisíce jiných, ničím zvláštní, ničím zajímavý, aspoň teda pro mě, snad jen. I ten den jsem si na Tebe vzpomněla a ne jednou, bohužel, i ten den jsem marně bojoval sama sebou, že Tě vymažu ze vzpomínek , ze svýho světa a prohrála, jako obvykle. Vážně nevím kdy se mi to povede, někdy či nikdy, kdo ví, kdo ví.

Skrze_mě
08. 10. 2006
Dát tip
neskutečný uplně jednoduše zachycující, řeknu to oklikou, ale tohle by si měli přečíst faráři, než začnou kázat něco co sami nemůžou nikdy pochopit, snad rozumíte:)

Oldjerry
07. 10. 2006
Dát tip
Jolano - nevysvětluj : já měl na mysli, že takto popsaný den je NEPOCHOPITELNĚ lepší, než deset básní na stejné téma. Punktum !

Jolana19
07. 10. 2006
Dát tip
díky za návštěvu a milá slova: Noe1: taky mám raději tyhle jednoduchý jídla, ale muž si skutečně každý den dělá hranolky a smažený hermelín, fakt, nekecám, odmítá jíst co uvařím, už to neřeším Jerry: co je na tom nepochopitelného, ráda vysvětlím Flegy: je to jen popis jednoho dne, zcela reálného podotýkám Guy: nebyla to planá hrozba, nebyl venku lhal jako obvykle, takže zaracha má za lež, nehodlám se klepat strachem kde leží mrtvej

guy
07. 10. 2006
Dát tip
hm, ani se nedivím Járovi, že seděl venku .. na tom večerníčku je nejlepší ta písnička, a tu zřejmě slyšel oknem .. zaracha na celou neděli se mi zdá nespravedlivé - doufám, že to byla z tvý strany jen planá hrozba :-)

Oldjerry
04. 10. 2006
Dát tip
Je to nepochopitelné, ale je to lepší, než dlouhá řada básní - zabodovalas'....

Noe1
04. 10. 2006
Dát tip
btw, špenát a lečo jsou lepší než řízky

Noe1
04. 10. 2006
Dát tip
Hmmmm ... přečetl jsem jedním dechem *t

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru