Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jeden den bez vody

06. 10. 2006
0
1
804
Autor
Alca.red

                                                 Jeden den bez vody

 

                                                                  Fejeton

 

 

      Přemýšleli jste někdy o tom, co všechno obsahuje vodu? A co by se dělo, kdyby voda prostě nebyla?

 

     Ráno vstanete a jdete tam, kde i císař chodí sám. Jenže….v oné místnosti nemůžete spláchnout. Takže pokračujete do koupelny a chcete si umýt ruce. Opravdu? Ale jak? Když neteče voda? K snídani si dáte vánočku. Suchou. Máte žízeň. Dali byste si čaj nebo kakao? Smůla! Obojí je totiž ( stejně jako máslo) složeno z vody.

 

      Za normálních okolností zamíříte pod sprchu. Ale to nepřichází v úvahu, takže se neumyjete. Dopoledne už bez vody nějak přežijete, ale co pak? Čeká vás oběd ….

Opět bez vody! Na polévku můžete také zapomenout. A co zelenina nebo maso? Těstoviny či kynuté knedlíky? V čem se asi uvaří? Ve vodě? To těžko! Řešením bude studený oběd. Hodně suchý. A na žízeň zapomeňte.

 

      Odpoledne asi půjdete ven. Nebo jste měli v úmyslu jít bruslit? Ani jedno z toho. Zpotíte se a budete mít ještě větší žízeň. Nejlepší pro vás bude, když celé odpoledne proležíte u vaší televize a s minimální námahou budete jen přepínat jednotlivé programy a pojídat třeba chipsy. Budete mít sice žízeň, ale tu už máte stejně, že?!

 

      K večeři si pak můžete dát cokoliv. Bez vody. Třeba obloženou bagetu. A k pití? No zase nic! Chcete se umýt? Prosím, ale…zase bez vody! Tak to asi nepůjde, že? Zbytek večera pak znuděně a otráveně prosedíte u televize.

 

      Je čas jít spát. Ale do pyžama se nepřevlékejte. Zašpinili byste ho! Konečně usínáte. Žízniví, špinaví, s nevyčištěnými zuby. Zcela jistě se těšíte na příští den. Tentokrát s vodou!

 

      Voda je zkrátka nad zlato!

 

 

 


1 názor

JiKo
06. 10. 2006
Dát tip
mno není to úplně čistej fejeton ale na ten věk si myslím, že je to skvělá "nepřímá" úvaha

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru