Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Noční slunce

14. 10. 2006
1
0
424
Autor
Alianna

Nad městečkem Greenfield se pomalu snášel soumrak. Poslední sluneční paprsky se zrcadlily na jezeře, které z půlky obepínala silnice lemována domy. Ze zalesněné strany jezera vyšla drobná dívka, která se ihned svalila do trávy. Veronika, tak se ona dívka jmenovala si utřela oči od slz a pozorovala hvězdy nad sebou. Pro dívku jejího věku bylo nezvyklé, aby tak pozdě byla sama venku. Ale Veronika měla důvod. Rodiče se znovu pohádali. Její otec pracoval na nedaleké vojenské základně. I když nesčetněkrát sliboval, že si najde jinou bezpečnější práci v městečku tak malém jako Greenfield nebylo mnoho příležitostí. A navíc armáda platila dobře. I když se stávaly úrazy. Veronika slyšela povídačky o tom jak tam pár lidí vešlo a už nikdy zpět. Ale otec ji uklidňoval, že se mu nemůže nic stát. A dnes večer, kdy po dlouhé době měli možnost trávit večer spolu, zase musel odjet. Veronika utekla do svého pokoje a zamkla se, ale oknem vyšla ven. Na své tajné místo kde se vždy cítila klidně. Na nebi jedna hvězda zářila více než ostatní a Veronika si toho všimla. Zdálo se jí, že se přibližuje. Veronika se usmála, zavřela oči a hned si přála ať se rodiče už nikdy nehádají. Netušila, že její přání bude vyslyšeno. Veroniččin otec mezitím dorazil na základnu. Hádkou s manželkou se zdržel. Hned jak přijel chtěli po něm jeho autorizační klíč. Zbledl a spěchal do operační místnosti. Vložil klíč, zadal heslo a otočil jim. Za pár minut městečko Greenfield zmizelo z povrchu zemského. Na jeho místě se na několik vteřin rozsvítilo slunce. Na druhý den se ve světovém tisku objevila zpráva. Třetí světová válka začala.


NePoe_ta
21. 10. 2006
Dát tip
Nedává mi to bez dodatečného objasnění logický smysl - z vyššího rozhodnutí zničila základna vlastní zázemí? - městečko Zelené pole? Stylistika - fajnová, vyspělá :)

Alianna
21. 10. 2006
Dát tip
pokusím se, tohly dve moje povidky byl jen takovy pokus jak mi to pujde

Nicollette
19. 10. 2006
Dát tip
ty píšeš vážně dobře, tohle mi docela připomnělo Bradburyho..... neboj se napsat i delší věc * * *

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru